Tenisztorna

2021.10.12. 07:00

Amatőrök teniszütővel – Népes mezőny játszott, egyéniben és párosban is versenyeztek

Nagy sikerrel zajlott le, népes mezőnyt mozgatott meg a Savaria Tenisz Centrumban rendezett amatőr tenisztorna.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Palotai Péter

A szervezők nagy örömére sok amatőr teniszező összegyűlt a Savaria Tenisz Centrum közösségi terében szombaton délben. A Sport és Ifjúsági Iroda által kiírt, Palotai Zoltán által meghirdetett, lebonyolított tornára 12 férfi egyéni versenyző (–50-es korosztály), valamint 9-9 férfi páros (–120-as és +120-as korosztály) nevezett. Az üdvözlő szavakat, valamint a tornával kapcsolatos tudnivalókat a sportiroda részéről Szandi Gábor, a létesítmény vezetője, a torna versenybírója, Szabó Péter, és Palotai Zoltán verseny­igazgató mondták el. Majd 13 órától mind a tíz pályán elkezdődtek a küzdelmek.

A férfi –120-as és +120-as kategóriájú párosoknál három hármas csoportot alakítottak ki, majd a körmérkőzések után a csoportelsők újabb hármas körmérkőzéssel döntötték el az 1–3. helyezések sorsát. A döntő mérkőzésekre kezdett besötétedni, így a Késmárk utcai létesítmény világítását is felavatták.

A –120-as kategóriában a Horváth Roland–Pálóczy László páros diadalmaskodott a második Mayer László–Várkony Győző és a harmadik Poór Zoltán–Süle Róbert kettős előtt. A +120-as kategória bajnoka a Hajszán Imre–Jóna László páros lett, megelőzve a Bilics László–­Szalay Zsolt és dr. Birosz Béla–Polyák Kálmán duót.

A férfi egyeseknél a 12 induló először kieséses párosítással hat főre, majd újabb kört követően három főre apadt, itt aztán – a párosokhoz hasonlóan – hármas körmérkőzésekkel dőlt el az érmek sorsa. Az első két fordulóban vesztes játékosok vigaszágon folytatták.

A vigaszág végeredménye: 1. Hullmann Zsolt, 2. Catomio János, 3. Hujber Zoltán. A férfi egyes végeredménye: 1. Calvo Rodriguez Juan Ramon, 2. Tüskés György, 3. Várkony Győző.

– Nagyszerű nap volt, gyönyörű napsütésben zajlott a rendezvény, izgalmas, színvonalas mérkőzésekkel – összegzett Palotai Zoltán főszervező. – Egyértelmű, hogy Szombathely teniszt kedvelő és űző amatőr szegmense igényli az ilyen rendezvényeket!

Kiemelt képünkön: Palotai Zoltán és Calvo Rodriguez Juan Ramon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában