Frissen Vasból

2021.12.01. 22:49

Futsal BL: vereséggel kezdett Portugáliában a Haladás

A házigazda Benfica elleni 8-3-as vereséggel szerdán késő este megkezdte szereplését a futsal Bajnokok Ligája elitkörében a Haladás VSE.

Tóth Gábor

 

SL Benfica – Haladás VSE 8-3 (5-1). Lisszabon, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Cetin (török), Soykan (török), Berg-Audic (francia), Cardoso Santos (portugál).

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Henrique. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Rezala, Vas. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Jacaré 2 (2., 3.), Tayebi 2 (9., 10.), Fits (17)., Nilson Miguel (28.), Arthur (39.), Cintra (40.), ill Dávid (4.), Rezala (25.), Dróth (38.).

A szombathelyi delegáció már hétfő óta a portugál fővárosban tartózkodik, a helyszínen készült a három mérkőzésből álló erőltetett menetre. A Haladás szerdán este, a házigazda Benfica vendégeként kezdte meg szereplését a négyes tornán. A találkozó előtt a zöld-fehér csapat lerótta tiszteletét a tragikusan fiatalon elhunyt válogatott labdarúgó, Fehér Miklós és a világhírű magyar edző, Guttmann Béla előtt – az SL Benfica stadionjában, az emlékszobroknál a játékosok az egyesület nevében koszorúkat helyeztek el.

A mérkőzésnek egyértelműen a nyolcszoros portugál bajnok, hétszeres kupagyőztes, 2010-ben Bajnokok Ligáját nyerő, idén is a végső győzelemre pályázó Benfica futott neki esélyesként. Felvonultatva többek között a két friss portugál világbajnokot André Sousát és Afonso Jesust, a vb-ezüstérmes brazil Robinhót, a vb-bronzérmes iráni Hossein Tayebit, és a BL-győztes orosz Ivan Chishkalát.

Óriási lendülettel kezdte a meccset a házigazda – és a harmadik perc elején már 2-0-ra vezetett. Dávid azonban egy ravasz szabadrúgásból gyorsan szépített (2-1). Próbálta felvenni a tempót a szombathelyi gárda, keményen beleállt a meccsbe. A hazaiaknál volt többet a labda, de egy ideig úgy tűnt, hogy nem tudnak mit kezdeni a vasiak szervezett, lelkes játékával. Ám minden hibát büntetett a házigazda: előbb lehetetlen szögből, parádés mozdulattal, közelről talált a Haladás kapujába Tayebi, majd a saját térfeléről emelte át a labdát a kint álló Alasztics fölött (4-1). Időt kellett kérnie a zöld-fehérek szakmai stábjának. A folytatásban távoli lövésekkel próbálkozott a HVSE. De az irányítás maradt a hazaiaknál – Alasztics többször is nagyot védett. Kitámadott, letámadott a Benfica, nem hagyta futballozni ellenfelét. Átlövésből növelte az előnyét a házigazda (5-1). Kellett a szünet a Haladásnak.

Fordulás után újult erővel, bátrabb játékkal vetette bele magát a csatában a HVSE. Kiegyenlítettebb meccset vívtak a felek – ekkor már akadt dolga a hazai kapusnak is. Sőt, egy elcsípett labdát Rezala szúrt rá messziről, majd a kapusról kipattanó labdát estében bombázta a portugálok hálójába (5-2). Gyorsan reagált a házigazda: a hatodik portugál gól egy szöglet utáni közeli fejesből született (6-2). Nem adta fel, vészkapus játékra váltott a Haladás. Létszámfölényben sok helyzetet kidolgozott a szombathelyi együttes, de a végén a lövések célt tévesztettek. Aztán Dróth szűkített a különbségen: labdát szerzett, egyedül vezette rá a kapusra, és nem hibázott (6-3). Nagyon kitámadott a a szépítésért rohamozó Haladás, amit a hajrában gólokkal büntetett a Benfica – végül 8-3-ra nyert.

A jobb csapat nyert, de a Haladás tisztességgel helytállt.

A másik mérkőzésen: Levante (spanyol)–Uragan (ukrán) 3-5.

A további program, csütörtök: Haladás–Levante (spanyol) 18.30, Benfica (portugál)–Uragan (ukrán) 21.30. Szombat: Uragan (ukrán)–Haladás 18.00, Benfica (portugál)–Levante (spanyol) 21.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában