Kézilabda

2022.10.16. 19:42

Tükörsima SZKKA-diadal Tökölön - Kiütötte az SZKKA a SZISE együttesét

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 6. fordulójában idegenben ütötte ki az SZKKA a SZISE együttesét. Pődör Rebeka 17 gólt vágott.

Sütő Dániel

Pődör Rebeka tarthatatlan volt Tökölön - 17 gólt vágott

Forrás: VN-archív/CSG

Fotó: Cseh Gábor

Szent István SE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 30-39 (11-18). Tököl, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Hajdu T., Halász A.

SZKKA: Balog, Christe, Fritz (kapusok), Kiskartali 2, Pődör R. 17, Tanaskovic 2, Kulcsár 2, Horváth A. 4, Szendrei 2, Biró 2, Győri 2, Balogh P., Varga N. 6, Török, Ihász, Papp. Edző: Pődör Zoltán.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1-5. 14. p.: 4-12. 26. p.: 8-16. 34. p.: 15-20. 42. p.: 21-25. 58. p.: 27-36.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/6, ill. 4/4.

A Szent István a tabella negyedik, míg a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia gárdája a hetedik helyről várta az összecsapást. A forduló rangadóján nem bírt egymással a Vasas és az Eszterházy (29-29), így mindkét félnek meg kell elégednie egy-egy ponttal. A döntetlennel egyébként a vendég Eszterházy járt jobban, mivel a Vasasnak ez egy remek lehetőség lett volna, hogy felzárkózzon riválisa mögé, azonban ez nem jött össze az angyalföldieknek. Az említett két csapat mellett a Szent István és az Algyő gárdája volt még veretlen.

Az SZKKA remekül kezdte a találkozót, Pődör Rebeka találatára ugyan Győrffy még reagálni tudott, ezután viszont Ferenczy kettőperces kiállítása teljesen összezavarta a házigazdát, és ezt tökéletesen kihasználta a vasi gárda. Pődör Zoltán tanítványai zsinórban négy gólt vágtak Rutka-Győrffy kapujába (1-5), ami enyhén szólva sokkolta a SZISÉ-t, időt is kért gyorsan Nagy Attila. Hiába a hazai fejmosás, képtelen volt váltani a házigazda, miközben az SZKKA kicsivel kevesebb mint negyedóra elteltével Tanaskovic második találatával már nyolc góllal vezetett (4-12). A vendégek ragyogó helyzetkihasználása innentől kezdve kissé hanyatlani kezdett, ugyanis az elkövetkező csaknem 10 perc alatt mindössze három gólt dobtak, de a formán kívüli hazaiak ezt sem tudták kihasználni, sőt, még faragni sem sikerült nekik nyolcgólos hátrányukon. Látva az SZKKA döcögős támadójátékát a 24. percben kért először időt Pődör Zoltán. Kettő perccel a félidő vége előtt Tanaskovicot szórták ki kettő percre, a SZISE pedig megpróbált zárkózni, ám Pődör Rebeka és Kiskartali Zsófia tett arról, hogy hétgólos távolságban tartsa az SZKKA a házigazdát (11-18).  

Szünet után a hazaiak kezdtek lendületesebben, a vasiak mintha az öltözőben maradtak volna. Az exszombathelyi Zsákovics, majd Aron találatával folyamatosan faragta hátrányát a SZISE (14-19). Akárcsak egy héttel korábban a Kozármisleny ellen, úgy ezúttal is szinte rögtön a második félidő elején időt kellett kérnie Pődör Zoltánnak. Ez megtette hatását, ugyanis a 37. percben újfent nyolc volt közte (16-24). Biztos előnye tudatában talán túlzottan megnyugodott a szombathelyi gárda, amely kissé kiengedte a gyeplőt a kezéből. A SZISE pedig a 42. percben 21-25-re közelítette meg a vendégeket. Szerencsére időben eszméltek Pődör Rebekáék, akik a következő négy percben öt gólt hintettek és ezzel már végérvényesen eldőlni látszott a találkozó (21-30). A meccs hátralévő részében nem történt változás, végig vezetve fölényes győzelmet aratott az SZKKA a SZISE otthonában.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában