Kézilabda

2023.04.16. 18:37

SZKKA-henger Baranyában

A női másodosztályú kézilabda-bajnokság 24. fordulójában fölényes, 13 gólos győzelmet aratott a PEAC otthonában az SZKKA alakulata.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

PEAC–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 23-36 (10-20). Pécs, 150 néző, NB I/B.-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bab Á. Gy., Bodó Zs.

SZKKA: Christe, Fritz (kapusok), Balogh P. 5, Pődör R. 9, Pődör B. 7, Szmolek 3, Tanaskovics, Kulcsár 5, Győri, Varga N. 2, Horváth An. 3, Horváth Al., Török 1, Biró 1. Edző: Pődör Zoltán.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 1-5. 16. perc: 5-10. 25. perc: 9-10. 37. perc: 11-23. 45 perc: 13-26. 56. perc: 22-35. 

Kiállítások: 2, ill. 4 perc. 

Hétméteresek: 1/2, ill. 7/7.

Magabiztos játékkal simán legyőzte soros ellenfelét az SZKKA a két csapat első randevúján tavaly novemberben Szombathelyen. Akkor Pődör Zoltán együttese 24-19-re verte a PEAC-ot, amelyet nem mellesleg a kupában is felülmúlt az október kupameccsen ugyancsak hazai környezetben (28-25). Így nem volt kérdés, hogy a feljutásért harcoló SZKKA a toronymagas esélyese a vasárnapi pécsi bajnokinak. Ugyanakkor a baranyaiakkal jó volt vigyázni, mivel nem csak egy bravúros győzelem fűződött a nevükhöz.

A találkozó a PEAC kapusának, Németh Orsolyának védéseivel kezdődött, Előbb Pődör Rebeka, majd Varga Nikolett sem tudott túljárni az eszén. Kissé korán, már a 2. percben elkönyvelhettük az első kétperces kiállítást, amelyet Varga Nikolett kapott. Gólt azonban mégsem a hazaiak, hanem a vendégek szereztek először Pődör Rebeka révén, aki hetesből vette be Németh ketrecét. Kanyó egyenlítő találatára zsinórban ötször felelt az SZKKA, amelynek hét percen keresztül érintetlen maradt a kapuja. Vagyis 10 perc alatt két gólra volt képes a PEAC (2-5). Pődör Rebeka, Horváth Anna, Balogh Petra és Kulcsár Dorottya négy egymást követő góljával roham léptekben kezdett nyílni az olló (2-9). 

Az első félidőben végig kiegyensúlyozottan játszó SZKKA-val nem tudott mit kezdni a PEAC. 25 lövési kísérletből 20 az ellenfél kapujában végezte, ami azt jelenti, hogy 80 százalékos hatékonysággal használta ki helyzeteit a vendég gárda. Ehhez még Christe Dalma is hozzátette a magáét a vasi kapuban, aki 41 százalékos hatékonysággal hárította a ketrecére tartó lövéseket, szám szerint 17 kísérletből 7-et fogott. Így nem csoda, hogy a szünetben már 10 góllal vezetett Pécsen a Pődör-csapat (10-20).    

Az öltözőkből visszatérve a pályára Pődör Rebeka és testvére, Blanka gyarapította tovább a szombathelyi gólok számát (10-22). A PEAC másolta az első félidő 10. percéig mutatott teljesítményét, ugyanis a 40. percig újfent csak 2 gólt volt képes szerezni, miközben az eredményjelző már 12-24-es állást mutatott. Rendkívül koncentráltan, nagy kedvvel játszott a szombathelyi alakulat, amelynek fegyelmezett védekezése megoldhatatlan probléma elé állította a pécsieket. A 47. percben Szmolek révén már 15-tel vezettek a vasiak (14-29), majd nem sokkal később az SZKKA fiatal tehetsége, Török Fanni is betalált. Kiütéses, 23-36-os győzelmet aratott a Szombathely a PEAC otthonában és továbbra is elszántan üldözi legfőbb riválisait, a Vasast és a Kozármislenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában