Eredmények

2023.05.05. 10:47

Utánpótláskorú és diák versenyeken jártak a kőszegi és körmendi birkózók

A Kőszegi SE versenyzője, Málovits Noel bronzérmet szerzett az U15-ös ob-n, míg a KV Birkózó SE Körmend színeiben szereplő Somogyi Emese ezüstéremmel zárt a Diák I. és Diák II. Női Országos Bajnokságon.

Sütő Dániel

A kőszegiek: balról Tóth Ábel, Pusztai Tamás és Málovits Noel

Forrás: Kőszegi SE

Kiskunfélegyházán rendezték nemrégiben az U15-ös birkózók országos bajnokságát. A versenyen közel 250 induló volt az ország minden részéről. A Kőszegi SE birkózó szakosztályának színeit Pusztai Tamás vezetésével egy négyfős küldöttség képviselte, Pusztai Dominik, Tóth Ábel, Tornai Ábel és Málovits Noel révén.

Eredmények:

Pusztai Dominik: 44 kg-ban indult, ahol egy győztes és egy vesztes mérkőzés után a 7. helyen zárt a 14 főt számláló mezőnyben.

Somogyi Emese egyedüli vasiként az előkelő második helyen végzett
Forrás: KV Birkozó SE Körmend

Tornai Ábel: 48 kg-ban indult, ahol az összes induló 16 főt számlált. Ábel az első mérkőzését még sikeresen vívta meg, utána azonban nem jött ki a lépés számára így a 10. helyen zárt. Jó edzésmunkával azonban ismét a legjobbak között találhatja magát.

Tóth Ábel: 52 kg-ban indult, ami az egyik legnépesebb súlycsoport volt a maga 19 indulójával. Tóth Ábel három győztes mérkőzéssel kezdett és ezzel már a legjobb négy között találta magát. Az elődöntőben azonban komoly csata után 8-7-re alulmaradt és sajnos a bronzmérkőzés sem alakult számára szerencsésen, de így is az előkelő V. helyen zárt.

Málovits Noel: 85 kg-ban szerepelt eredményesen. A súlycsoportban 13-an indultak. Noel az első két mérkőzését sikeresen vette, így elődöntőbe jutott. Ott azonban nem bírt fővárosi ellenfelével, így a bronzéremért küzdhetett meg, amit sikeresen meg is tett, így az előkelő III. helyen zárt.

A napokban rendezték meg Zalaegerszegen a Diák I. és Diák II. Női Országos Bajnokságot, ahol a KV Birkózó SE Körmendet Somogyi Emese képviselte és az előkelő 2. helyezést érte el az 50 kg-os súlycsoportban. A versenyen 32 egyesület 157 versenyzője küzdött a Magyar Bajnoki címekért. Emese a Kecskeméti Sportiskola versenyzőjével kezdett, akit a második félidőben betusolt és nyert. Ezután egy szlovák ellenféllel került össze, akit technikai - 10:0-ás - tussal utasított maga mögé. A döntőben meglátszott Emese állóképességén a versenyt megelőző kéthetes betegség. A 2x2 percet végigbirkózta, de a második félidőre izmai elfáradtak és csak a védekezésre volt ereje, ami szabadfogásban nem elég, ezért pontozással kikapott.

- Büszkék vagyunk Emesére második helyezésére, aki nem csak Körmendet, de Vas vármegyét is képviselte egyedüli lány indulóként a vármegyéből a Magyar Bajnokságon - summázta versenyzője teljesítményét Bartók Zsolt, a KV Birkózó SE Körmend edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában