Labdarúgás

2023.05.07. 19:09

Váratlan fiaskó - Megverte a Mosonmagyaróvár a Haladást - fotók

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Szombathelyi hazai környezetben kapott ki a Mosonmagyaróvártól.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Credobus Mosonmagyaróvár - (0-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 769 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.

Haladás: Mursits – Bolla, Csonka, Devecseri (Bosnjak, 46.) – Nyíri (Katona I., 85.), Zvekanov, Rácz, Horváth R.(Mayer, 85.), Doktorics (Csernik, 59.) – Molnár R., Borvető (Tóth M., 46.). Vezetőedző: Michal Hipp.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Papp., Deák, Horváth K. –  Végh B., Gáncs (Tifán-Péter, 82.), Illés D. (Czingráber, 77.) – Szalka (Korbély, 64.), Jasarevic (Debreceni, 82.), Nagy Z. (Nagy K., 64.). Vezetőedző: Király József.

Gólszerzők: Csonka (79.), illetve Illés D. 2 (7., 37.).

7. perc: Bal oldali vendég támadás végén Illés elé került a labda, a támadó nyolc méterről, laposan a jobb sarokba lőtt – 0-1..

37. perc: Illés tűzte kapura a labdát jó 20 méterről, ami a hosszú alsó sarokban kötött ki – 0-2.

61. perc: Illés kapott remek labdát a Haladás-védők között, belépett a 16-os területére, majd elütötte Csonka – 11-es! Végh büntetőjét Mursits kapufára ütötte.  

79. perc: Csonka húzódott előre, majd 25 méterről óriási gólt lőtt a jobb sarokba – 1-2.

A Haladás a budafoki kisiklást követően igyekezett újra visszatalálni a győztes útra, míg ellenfele, a Mosonmagyaróvár szeme előtt a biztos bentmaradás lebegett. A mérkőzés előtt Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója köszöntötte Devecseri Szilárdot, aki ezen a találkozón játszotta 150. bajnoki (NB I. és NB II.) mérkőzését. A vasárnapi Rohonci úti összecsapás első 20 perce csendesen, visszafogott hangulatban zajlott le, az egyetlen említésre méltó momentum az óváriak vezető találata volt, amely egy formás baloldali támadás végén landolt Mursits kapujában. Ettől azonban még nem élénkült meg a meccs, komótos passzolgatás és kevés futás volt jellemző mindkét oldalon. A félidő második felében már inkább a vendégek térfelén zajlott a játék, ám a hazai támadások rendre elakadtak a mosonmagyaróvári védők lábában. A 31. percben Rácz 22 méteres szabadrúgása nem sokkal kerülte el Heinrich ketrecét. Alig több, mint öt minutummal később Illés távoli lövése ismét utat talált Mursits kapujába. Kissé váratlanul ugyan, de teljesen megérdemelten zárult az első 45 perc kétgólos vendég előnnyel a kapura teljesen veszélytelen szombathelyiek ellen.  

Michal Hipp szünet után kettőscserével próbálta felrázni együttesét. Kissé ugyan megélénkült a Haladás játéka, komoly helyzet azonban továbbra sem alakult ki hazai oldalon. Ellenben a szombathelyi térfélen ismét a nagy formában játszó Illés Dávid borzolta a hazai kedélyeket, ám az általa kiharcolt 11-est Mursits kivédte. 10 perccel a vége előtt Csonka Bonifác bődületes találata hozta vissza a vasi pontszerzési reményeket. A 82. percben Bolla lábában volt az egyenlítés, de sajnos ott is maradt. A végén mindent egy lapra feltéve rohamozott a Haladás, Bolla, majd Molnár Rajmund is közel állt az egyenlítéshez, ám a vendégek elvitték a pontokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában