Számos siker

2023.06.09. 16:50

Görkorisoktól volt hangos a Sportliget

Számos hazai siker született a vasi megyeszékhelyen rendezett három görkorcsolyaversenyen.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

A Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team Szombathelyen rendezte meg a Görkorcsolya Kelet-Európa Kupa második állomását. A rendezvény betétversenyeként pedig a kisebbeknek Szombathely Kupa néven szerveztek versenyt. A mintegy 150 görkorcsolyázó Magyarországról, Ausztriából, Szlovákiából és Szerbiából érkezett a rangos tornára. Két kategóriában, amatőrök (3 távon) és profik (4 távon) álltak rajthoz, akiknek a verseny végén az összetett eredményét díjazták. A Junior Országos Bajnokságon az időjárás nem tette lehetővé a váltók megrendezését, ezért azokat is e rendezvény keretében pótolták.

A Kelet-Európa Kupában és a kisebbeknek kiírt Szombathely Kupán az amatőrök között Tancsics Emília, Tancsics Olivér és Kovács Veronika aratott győzelmet a távján, második helyet szerzett Balikó Dominik, míg Erdélyi Zoé bronzéremmel gazdagodott futamában. Borsos Bertalan és Fodor Anna negyedik lett, Horváth Zoé pedig ötödik a távján. A profik között Szélinger Benjamin ért elsőként célba futamában, Mártonfi Kristóf, Szabó Laura és Gráczer Fanni nyakába pedig ezüstérem került. Boros Flóra az előkelő negyedik, Pásztor Marcell pedig ötödik pozícióban zárt a távján.  

A Junior Országos Bajnokságon az amatőrök között első helyen végzett a Fenyvesi Dézi-Bálint Dorka-Bálint Petra nevével fémjelzett váltó. A profik mezőnyében Boros Flóra-Németh Hajnal-Fodor Nóra, valamint Szabó Laura-Vági Réka-Szélinger Benjamin váltója is a dobogó tetejére állhatott fel. Pásztor Marcell-Horváth Írisz-Erdélyi Áron hármasa ezüstös pozícióban zárta futamát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában