Siker

2023.06.19. 14:53

Világbajnok lett a volt szombathelyi vízilabdázó Ekler Zsombor - megszólalt lapunknak

világbajnoki címet szerzett a magyar U20-as vízilabda-válogatott meghatározó játékosaként a szombathelyi Aligátorok Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) korábbi pólósa, Ekler Zsombor.

Pum András

Ekler Zsombor remekül pólózott Romániában

Ekler Zsombor hétévesen kezdett el vízilabdázni. Végigjárta nevelőegyesülete, az AVUS korosztályos csapatait, már 14 esztendősen bemutatkozott az OB I-ben A következő idényben nem szerepelt a felnőtteknél, majd a koronavírus-járvány első hulláma miatt félbeszakadt szezon végén többször is lehetőséget kapott. Ekler aztán a 2020/21-es OB I/B-s bajnokságban már alapembere lett az AVUS-nak. A statisztikai mutatók összesítéséből kialakult pontszámok alapján Zsombor lett a legjobb játékos az OB I/B-ben.  Nem véletlen, hogy két éve nyáron az OB I-es UVSE szerződtette Eklert, aki egy év múlva, 2022 nyarán a Budapest Honvédba igazolt. A 19 esztendős pólós nem csak bronzérmes klubcsapatában remekelt – Zsombor lett a kispestiek leggólerősebb játékosa – hanem a romániai U20-as vízilabda-világbajnokságon a magyar válogatottal aranyérmet szerzett. A magyarok a döntőben a szerbeket verték 12-7-re.

 – Jól döntöttem, amikor egy éve a Budapest Honvédhoz igazoltam, jól ment a játék, házi gólkirály lettem – mondta Ekler Zsombor. – És persze egy csapatban pólózhatok a szintén a Budapest Honvédban szereplő bátyámmal, Bendével. Az AVUS-nál jó alapokat kaptam, de az elmúlt két évben fizikálisan sokat fejlődtem, amelyet nem csak támadásban, hanem védekezésben is kamatoztatok.  Ami a romániai világbajnokságot illeti, habár előzetesen mi voltunk a favoritok, ezt a vízben is be kellett bizonyítanunk. Nekem a világbajnokság elején ment jobban a játék, a szerbek elleni meccsem volt a csúcs, ahol büntetőkkel nyertünk – három gólt dobtam és a büntetőt is értékesítettem. A fináléban szintén a szerbekkel csaptunk össze és bár gólt nem dobtam, igyekeztem minél többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A meccs után ahogy illik, Bukarestben megünnepeltük az aranyat. Ezekkel a srácokkal hat éve minden nyáron azért dolgoztunk, hogy aranyat nyerjünk – nagyon örülök, hogy sikerült. Igazi csapatmunka a diadal. Tavaly vágytunk az Eb-elsőségre, nem jött össze, lehet,  az a negatív élmény is kellett a mostani sikerhez. Ez eddigi pályafutásom csúcsa, de remélem, még nem a csúcs. Köszönöm szüleimnek, hogy gyerekként elvittek vízilabdázni, köszönöm edzőimnek, de elsősorban barátnőmnek, aki 15 órát buszozott Bukarestbe édesapámmal, hogy a helyszínen drukkoljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában