Paralimpia

2023.07.15. 06:35

Elképesztő! Ekler Luca 200 méteren is nyert, ráadásul világcsúccsal!

Paralimpiai bajnok távolugrónk, Ekler Luca a párizsi paraatlétikai világbajnokság női 200 méteres T38-as döntőjét is megnyerte pénteken este, méghozzá új világcsúccsal.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Ekler Luca

Ismerős ellenfelek társaságában várhatta a rajtot Luca, hiszen 200 méteren is ott volt mellette a kolumbiai Darian Jimenez, akitől pár nappal korábban 100 méteren mindössze 4 századdal kapott ki, valamint ott volt a 100 méter világcsúcstartója, a brit Sophie Hahn is. A TFSE sportolójának sikerült visszavágnia a 100 méterért a kolumbiainak, akit végül kevesebb, mint 3 tizeddel vert meg. Luca számára 25,78-as ideje nemcsak a dobogó legfelső fokát jelentette, hanem ezzel beállította az új világrekordot is ezen a távon. Darian Jimenez 26,04-gyel lett a második, Sophie Hahn pedig 26,35-tel a harmadik.

Vasárnap este negyed-fél 9 magasságában rendezik a 400 méteres síkfutás előfutamát, ahol szintén érdekelsz lesz még a Szombathelyen nevelkedett Ekler Luca, aki ezen a távon hétfőn este vívhatja meg nagy eséllyel utolsó döntőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában