Igazolás

2023.07.21. 11:24

Új légiós csatlakozott a körmendi kosárcsapathoz

Sage Tolbert III első európai klubja lesz az NB I.-es Egis Körmend.

Sütő Dániel

Forrás: Opendorse

Sage egyetemi évei alatt három iskolában szerepelt - tette közzé az Egis Körmend hivatalos közösségi oldala. Tanulmányait a Southeast Missouri State-n kezdte meg, ahonnan két év után a Temple Owls csapatába igazolt. Utolsó évében a San Jose State Spartans csapatát erősítette, ahol 35 mérkőzésen 8,1 pontot és 7,3 lepattanót átlagolt. Az 1999-es születésű, 203 cm-es játékos Körmenden kezdi meg profi karrierjét. Az amerikai magasember a két magas poszt bármelyikén bevethető, atletikussága mellett a tripla vonalon túlról is veszélyes. Az amerikaival 1 éves megállapodást írt alá a Rába-parti alakulat, amely a sikeres orvosi vizsgálatokat követően lép életbe.

Kocsis Tamás vezetőedző rendkívül bizakodó, sokat vár új játékosától.

- Sage személyében egy atlekikus, gyors magasembert sikerült szerződtetni, aki nem jön zavarba akkor sem, ha kintről kell akciót indítani vagy dobni. 4-es és 5-ös poszton is bevethető játékos. Vele mindenképp bővült a variációs lehetőségünk támadásban és védekezésben is. Első szezonja lesz Európába így biztos kell neki idő még adaptálódik a rendszerbe, de bízunk a képességeiben és abban, hogy segítségére lesz a csapatunknak - fogalmazott az Egis Körmend vezetőedzője.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában