Karneváli teniszcsata

2023.08.27. 14:32

A Palatinus Egyesület látta vendégül – és verte meg – a Sarkad gárdáját - fotók

Nagy csatában nyerte meg a Savaria Kupa barátságos tenisztornát a Palatinus Egyesület a Sarkad ellen.

Tóth Gábor

Már 2019 óta tart a sportbaráti kapcsolat a Békés vármegyei Sarkad és szombathelyi Palatinus Együttes teniszcsapatai között – 50 év feletti amatőr teniszezők csapnak össze rendszeresen (egy 50 év alatti játékost is lehet nevezni). Szombaton a Savaria Tenisz Klub Késmárk utcai teniszcentrumában „feszültek egymásnak” a felek – a nagy hőségre való tekintettel „csak” páros mérkőzéseket rendeztek. A Karnevál Kupát az a csapat nyerte meg, aki előbb érte el a négy győzelmet.

Idén igen izgalmasra sikeredett a találkozó, a Palatinus csak nagy fordítás után tudta „behúzni” a meccset, hiszen békési spotemberek már 3:2-re vezettek – egy győzelemre voltak a diadaltól. Akkor viszont a Hajszán Imre-Németh Szabolcs, illetve a dr. Rajki Csaba-Palotai Zoltán párosok is sikerrel abszolválták a soron következő két párost. És a 4-3 arányú győzelemnek köszönhetően Szombathelyen maradt a Savaria Kupa. A nagy hőségben komoly megterhelés volt az ötven feletti amatőr játékosoknak a helytállás – a folyadék- és energia-pótlást azonban sikerült megoldani a „harmadik félidőben”. Sőt, nap végén a Savaria Karnevál forgatagába is belevetették magukat az amatőr teniszezők.

A Palatinus együttes összeállítása: dr. Rajki Csaba, Hajszán Imre, Kiss Ferenc, Kupi Kálmán, Németh Szabolcs, Palotai Zoltán.

Szombathelyi győztesek: Hajszán Imre/Palotai Zoltán, dr. Rajki Csaba/Palotai Zoltán, Kupi Kálmán/Németh Szabolcs, Hajszán Imre/Németh Szabolcs.

Sarkadi győztesek: Pásztor Tibor/Pásztor Tibor (apa-fia), Csizmazia Miklós/Molnár Tibor, Rezsnyák Péter/Molnár László.

A folytatás jövőre Sarkadon,, úgy május környékén - ezt a nagyon kellemes és tartalmas sportbarátságot természetesen szeretnénk hosszú távon fenntartani a csapatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában