Birkózás

2023.08.07. 13:32

Kiesett a nyolcaddöntőben

A HVSE birkózójának, a 110 kilogrammos Fábián Bálintnak egy mérkőzés jutott a törökországi U17-es világbajnokságon, ahol japán ellenfelétől kikapott a súlycsoport nyolcaddöntőjében, és ezzel búcsúzni kényszerült.

Sütő Dániel

Forrás: HVSE

Az Isztambulban megrendezett U17-es birkózó világbajnokságon a Haladás VSE szakosztályának fiatal reménysége, Fábián Bálint is szőnyegre lépett a magyarok között. A szabadfogásúak 110 kilogrammos súlycsoportjában a szombathelyi versenyzővel együtt 16-an indultak. Fábián az első meccsen a japán Hoszej Fudzsitával került össze. Kettejük csatája 1-1-gyel zárult, de a később szerzett pont miatt a japán jutott tovább. Fudzsitát a következő körben örmény riválisa legyőzte, így a tiranai U17-es Eb-n ötödik helyezést elért Fábián Bálint búcsúzni kényszerült.

– Azt kell, hogy mondjam, ez a japán fiú a verhető kategóriába tartozott – értékelt Veréb István, a Haladás VSE birkózó szakosztályának vezetője. – A legfontosabb konzekvencia az, hogy taktikusabban kell birkózni. Mindent egybevéve Bálintnak egy jó sorsolása volt és a realitás számára a nyolcadik hely lett volna. Ha a japánt megverte volna, akkor ez a nyolcadik hely meg is van neki összesítésben, ahogy a japánnak meglett. A mérkőzésből amúgy sok mindent nem lehetett leszűrni, mert technikai elemek nem voltak, hanem csak intések. Alátette a kezét, lefogta, aztán ellökte – a nehezét megcsinálta, de a könnyebb technikai elemek kivitelezésével már gondok akadtak. A sorsolás miatt jobb eredményre számítottam, de most ez így sikerült. Ennek ellenére nem jött még haza, mivel egy honfitársával kint maradt még egy hétig edzőtáborozni Isztambulban. A legfájóbb mégis az lehet az U17-es vb-vel kapcsolatban, hogy kötöttfogásban, nőiben és szabadfogásban sem lett egyetlen dobogós helyezésünk sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában