Ez igen!

2023.09.24. 20:37

Kiss Norbert átgázolt a mezőnyön, már ötszörös Eb-győztes! - fotók

Le Mans - Kiss Norbert Franciaországban is parádésan vezette a kamionját, begyűjtötte ötödik Európa-bajnoki címét!

Tóth Gábor

Az idei hetedik, utolsó előtti, franciaországi versenyhétvégével folytatódott a FIA kamionos Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Eb-győztes, címvédő szombathelyi pilótája tetemes pontelőnye birtokában vágott neki a Le Mans legendás pályáján rendezett viadalnak.

Szombaton - a hagyományoknak megfelően - a leggyorsabbnak bizonyult az időmérőn, megszerezte az első rajkockát. A hétvége első versenye is jól sikerült Kiss Norbert számára, jól rajtolt , az első kanyar után máris az élre állt - a Hahn, Halm német duó követte. De már a második körben két másodperc volt a szombathelyi pilóta előnye. A folytatásban csak a középmezőnyben voltak csatározások, az élen Norbival nem igazán tudták tartani a tempót - végül a Révész Racing versenyzőjét intette le elsőként a kockás zászló.

- Sikerült nyerni, bár egy kicsit bizonytalan voltam a rajtnál, féltem, hogy átlépem a megengedett sebességet, így fékeztem. Szerencsére sikerült végül jól eljönni, majd fokozatosan próbáltam növelni az előnyt. A győzelemmel fontos 20 pontot szereztünk, köszönöm a csapatnak, hogy ezúttal is tökéletes autót raktak össze, nagyon gyorsak voltunk ma is – mondta a futam után Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos verseny elején volt egy kis kavarodás, de nyolcadik helyről rajtoló Norbi kimaradt az ütközésekből. Fokozatosan előzgetett, végül negyedikként ért ugyan célba, de előtte Halm büntetést kapott, így harmadik lett.

 

Kiss Norbertnél vasárnap sem lassított - ismét megnyerte az időmérőt. A vasárnapi első versenyen így az élről rajtolt - nagy nyomás volt rajta, ugyanis jól tudta, hogy futamgyőzelem esetén begyűjti az Eb-címet! Az első rajt jól sikerült magyar szempontból, de mivel egy kamionnak a célegyenesben technikai gondja volt, így piros zászlóval megállították a futamot. A megismételt rajtot is jól kapta el a szombathelyi pilóta, ám a Sascha Lenz bebújt mellé, és a második kanyarból a német jött ki elsőként. A második körben aztán a Révész Racing versenyzője kifékezte egy kanyar előtt riválisát, és átvette a vezetést. A folytatásban aztán a címvédő gyorsan két másodperces előnyt épített ki magának, végül magabiztos győzelmet aratott - ezzel ötszörös (!) Európa-bajnok lett, a Révész Racing pedig megszerezte harmadik csapat Európa-bajnoki címét!

- Nagyon boldog vagyok. Szép pillanat ez a pályafutásomban. Köszönöm Révész Bálintnak, családjának, az egész Révész Racingnek, hogy sok energiát fektettek a csapatba, és biztosították a feltételeket. Köszönöm a csapat tagjainak a munkát, nélkülük ez nem sikerülhetett volna. Van még hátra ma egy verseny, ahol már bajnokként állhatunk rajthoz, igyekszem majd ott is gyors lenni, de már nem kell nagy kockázatot vállalni. Persze szeretnék ott is minél előrébb végezni – mondta Kiss Norbert a leintés után.A fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről startolhatott az immár ötszörös Európa-bajnok, de már az első körben három helyet javított. A rajt utáni csatában viszont megsérült az autó jobb eleje, ennek ellenére jó tempóban ment, negyedikként ért célba.

A 2023-as szezon szeptember 30.-án, október 1.-én Spanyolországban folytatódik, és ér véget - de Kiss Norbert számára különösebb tétje már nem lesz a nyolcadik versenyhétévégének!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában