Díjátadó

2023.09.05. 11:54

Vasi sikerek a HLSZ szavazásán: Varga Barnabás és Gődér Brigitta az év játékosai

A legjobb férfi mezőnyjátékosnak Varga Barnabást, a legjobb nőinek a Haladás Viktória korábbi futballistáját, Gődér Brigittát választották meg a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

Pum András

Forrás: MW

Fotó: Koncz Márton

A szervezet idén immáron 33. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól, a csaknem ezer profi futballista nyolc kategóriában voksolhatott, posztonként öt személyre. A legjobb NB I.-es mezőnyjátékos a  nyáron Paksról a Ferencvárosba igazolt vasi származású  Varga Barnabás  – aki 26 találattal lett az élvonal gólkirálya – a kecskeméti Szuhodovszki Somát és a debreceni Dzsudzsák Balázst megelőzve zárt az élen. A legjobb kapus a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, a legjobb külföldön futballozó játékosnak pedig válogatottbeli társát, az RB Leipzigtől Liverpoolba szerződött Szoboszlai Dominikot választották meg Kerkez Milos (AZ Alkmaar, jelenleg:Bournemouth) és korábbi lipcsei klubtársa, Willi Orbán előtt.

   – Örülök, hogy sikerült ezt a díjat megnyernem, remélem, hogy jövőre is itt lehetek. Nem volt egyszerű a kezdet Liverpoolban, ezt mindenki tudja, aki új együttesbe igazol, de ezt akartam, ezt vállaltam, csinálom a dolgomat és mindent megteszek a csapatért – fogalmazott Szoboszlai.

Az edzők közül a Kecskemét trénere, Szabó István zárt a kategória első helyén. A legjobb 21 éven aluli játékos Katona Bálint (Kecskemét, jelenleg: FTC), míg a másodosztály legjobbja Lukács Dániel (DVTK) lett. A szezon legszebb védéséért járó díjat Gundel-Takács Bence (Budafoki MTE) kapta.

Idén már hetedik alkalommal két kategóriában a női labdarúgás legmeghatározóbb alakjait is díjazták: Bíró Barbarát (FTC) a legjobb kapusnak, Gődér Brigittát (Haladás Viktória, jelenleg: FTC) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában