Labdarúgás

2023.09.07. 17:04

Vasi vereség az Admira otthonában - A bajnoki szünetben Ausztriában vívott edzőmérkőzést a Haladás

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata 3-2-re kikapott az osztrák másodosztályú Admirától.

Pum András

Helesh gólt szerzett és büntetőt harcolt ki

Forrás: Unger Tamás

FC Flyeralarm Admira–Szombathelyi Haladás 3-2 (0-0).  Bécs, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Pálfi (Kostyák, 46.) – Beronja (Helesh, 30.), Ene (Frák, 60.), Bolla, Tarján (Bosnjak, 60.) – Szakály (Zvekanov 60.), Simut (Rácz, 60.), Jancsó (Nyíri, 30.), Horváth R. (Csernik, 60.) – Pintér (Katona, 60.) Doktorics (Horváth R., 60.). Edző: Aleksandar Jovic.

A vasi csapatban már pályára lépett a friss igazolás, a szerb-magyar védő, Beronja Zoran.

A 16 csapatos osztrák másodosztály 4. helyén álló Admira ellen az első félidőben a szombathelyiek többet támadtak, több lehetőségük is volt. A 43. percben egy letámadás után Doktorics szerzett labdát, már csak a kapussal szemben állt, ám lövését hárította a hazaiak portása. Egy perc múlva egy 16 méteres lövést védett bravúrral Pálfi. Szünet után a 46. percben egy nyolcméteres fejessel megszerezték a vezetést a hazaiak (1-0). A 69. percben ismét letámadott a Haladás. Helesh pedig hét méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). Négy perc múlva Helesht buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Rácz értékesítette (1-2). A 78. percben bal oldali beadás után 12 méteres fejessel egyenlítettek az osztrákok, akik a 84. percben egy visszapasszolt labdát lőttek a hálóba (3-2).

A mérkőzését összképét tekintve a döntetlen igazságosabb lett volna. A Haladásban sérülés miatt az első félidőben Beronját és Jancsót is le kellett cserélni. A vasiak legközelebb jövő szombaton (17.00) Csákváron lépnek pályára Magyar Kupa-mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában