Foci

2024.01.13. 20:51

Foci: Bajorország lesz Sallaiék főhadiszállása

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tudatta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a német-osztrák határ közelében lévő Weiler im Allgäuban alakítja ki főhadiszállását a nyári németországi Európa-bajnokságon.

Pum András

Amellett, hogy a nyári Európa-bajnokságon a magyar válogatott Svájccal, Németországgal és Skóciával játszik majd, az is eldőlt, hogy ezt a három mérkőzést Kölnben (Svájc) és Stuttgartban (Németország, Skócia) játssza majd Marco Rossi együttese. Mostanra döntés született arról, hogy a csapat a Bajorország nyugati részén, a német-osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäu településen alakítja ki főhadiszállását az Európa-bajnokság idejére.
A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is. Az elsődleges szempont azonban a zavartalan és minél profibb, felkészülési feltételek biztosítása volt. Weiler im Allgäu első ránézésre távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére. Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt 5 nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést május 27-én kezdi a csapat Telkiben.
A magyar csapat Svájccal (június 15., szombat, Köln), a házigazda Németországgal (június 19., szerda, Stuttgart) és Skóciával (június 23., vasárnap, Stuttgart) vív meg az Európa-bajnokság A-csoportjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában