Labdarúgás

2024.02.04. 19:07

Értékes egy pont - A Haladás emberhátrányban tudott ikszelni a Csákvárral

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, a tavaszi szezon első játéknapján 80 percet emberhátrányban futballozó Szombathelyi Haladás ikszelt a Csákvárral.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Haladás a tabella 13., míg a Csákvár a rangsor 8. helyéről nyitotta a tavaszi szezont – de a két csapat között csupán négy pont volt a különbség a forduló előtt. Csákváron, még augusztus elején 4-2-re kapott ki a Haladás.

Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár 2-2 (2-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 771 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár.
Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Beronja – Zvekanov – Horváth R. (Mohos, 64.), Rácz (Jancsó, 89.), Erdei, Csernik (Bolla, 19.) – Pintér (Kelemen, 64.). Edző: Aleksandar Jovic.
Csákvár: Zlizi – Babos, Karacs, Tamás N., Nahirnij – Murka, Mészáros, Szakály D. (Dusinszki, 77.), Fejős (Juhász, 85.) – Nagy Z. (Simon A., 62.), Farkas A. (Gazdag, 62.). Edző: Tóth Balázs.
Gólszerzők: Horváth R. (33.), Pintér (38), ill. Nahirnij (15.), Farkas (40.).
Kiállítva: Beronja (10.).

15. perc: Az aszissztens nagyot hibázott: egyértelműen a Haladás jött volna bedobással, ehelyett a Csákvár dobott. Az ajándékba kapott bedobásból vezetett egy kontrát a Csákvár, a gólt ígérő akciót Beronja elkésett becsúszása állította meg – a hazai védő ki lett állítva. A 16-os vonaláról elvégett szabadrúgásnál a labda megpattant a szétnyíló sorfalon, és a kapuban között ki (0-1).
33. perc: Erdei okos passzával Horváth Rajmund lépett ki, kicselezte a védőjét, majd kissé balról, 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).
38. perc: Horváth Rajund verte meg a védőjét a jobb szélen, az alapvonalról élesen középre lőtt, Zelizi védett, ám a labda felperdült, amit az érkező Pintér besodort (2-1).
40. perc: Remek támadást vezetett a Csákvár, az első lövést még védte Pálfi, ám a kipattanóra érkezett Farkas, aki 15 méterről, középről a kapuba bombázott (2-2).

A Csákvár kezdett lendületesebben, de nem tudta zavarba hozni a Haladás. Megbecsülte a labdát a házigazda – a játék áttevődött a vendégek térfelére. Váratlanul mégis a Csákvár jutott vezetéshez – a gólhoz kellett a partjelző hibája, és némi szerencse. A bekapott furcsa gól megfogta a Haladást, átvette az irányítást az erőszakosan, és emberelőnyben futballozó vendég. Sorjáztak a csákvári helyzetek, de túlélte a nehéz perceket a becsülettel küzdő hazai gárda. Sőt, olyannyira jól küzdött, hogy egyenlített, majd fordított! A hazai vezető gólra azonban gyorsan válaszolt a Csákvár. Kiváló első félidőt szakított meg szünetet.

Fotó: Unger Tamás

Fordulás után próbálta magához ragadni az irányítást a Csákvár, magasan letámadott, igyekezett labdát szerezni. De a Haladás állta a sarat, szervezetten futballozott – igaz, főként védekezett. A hazai térfélen pattogott a labda, de nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani a Csákvár. Küzdelmes csatát vívtak a felek – és a percek múlásával egyre többet merészkedett előre a Haladás. A hajrát megnyomta a vendég, sorban érkeztek a beívelések a hazai kapu elé. Sőt, a 91. percben tiszta ziccert hibázott, amikor a kapu torkából Tamás mellé fejelte  labdát.

Értékes egy pontot szerzett a 80 percet emberhátrányban futballozó Haladás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában