Kézilabda

2024.02.27. 12:01

Gázolt a Büki TK - Nem volt esélye a CVSE-nek a rangadón

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában simán nyert Celldömölkön a Bük, illetve a Sárvárnak sem okozott gondot a SZESE Győr legyőzése. A férfiaknál papírforma vereséget szenvedett a Szentgotthárd.

Sütő Dániel

Tóth Vivien (fekete mezben) volt a bükiek legeredményesebbje, 8 gólig jutott

Fotó: Benkő Sándor

Celldömölki VSE–Büki TK Bükfürdő 20-37 (13-19). Celldömölk, 80 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Pápai.

Celldömölk: Szalai – Gyurák 3, Győrvári 1, Győrffy 4, Pup S. 2, Szecsődi 3, Pup R. 3. Csere: Balogh – Horváth D., Deé, Szomorkovits 1, Szélesi, Hajdú 1, Pál 2. Edző: Erőss Péter.

Bük: Szücs I. – Varga Zs. 1, Szabó D. 1, Tóth V. 8, Tamási 7, Marton, Gősi 5. Csere: Büki – Zakariás 1, Tóth B. 3, Farkas N. 6, Lékai 5. Edző: Baranyai Enikő.

Az erőviszonyok fényében laza játékot kért övéitől Erőss Péter, amit az első félidőben meg is kapott a CVSE edzője, hiszen ekkor még viszonylag egész jól tartotta a lépést a házigazda a vendégekkel. Szecsődi kiesésével azonban megakadtak a hazai támadások, a Bük pedig ezt kihasználva átrohant ellenfelén. A második félidő nagyon elrontotta a hitehagyott celli gárda, amely a rangadó végére teljesen szétesett.

Erőss Péter: – A ”megszerzett pontok” számát illetően papírforma eredmény született. A második félidőben mutatott játékunk csalódást keltő volt, teljesen elvesztettük a kontrollt. Most rövid szünet jön, aztán két hét múlva meg kell vernünk a Sárvárt, a VKL SE Győrnek meg az Ajkát és akkor ott lehetünk a felsőházban.  

Baranyai Enikő: – Teljesen már tempóban tudtunk ezen a mérkőzésen játszani, mint az előző fordulóban. Okosan, koncentrálva, tudatosan felépíttük a játékunkat mind támadásban, mind védekezésben. Mindenki egytől egyig hozzájárult ehhez a szép győzelemhez.

Sárvárfürdő Kinizsi–SZESE Győr 29-17 (12-8). Sárvár, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kertész, Miháldinecz.

Sárvár: Tömő – Horváth I. 8, Molnár Zs. 3, Gutecz 1, Barcza 7, Ács 4, Szemes. Csere: Varga – Kajdácsi 3, Gerencsér, Kiss V., Vajda, Oláh 2, Kozma 1, Németh H. Edző: Skoda Bence.

A Sárvár játéka az első játékrészben még akadozott, így a 20. percig nem tudott komolyabb előnyre szert tenni. Ekkor azonban időt kért Skoda Bence edző, ezt követően pedig egy 6-0-ás sorozattal ellépett a hazai csapat. A második játékrész a Kinizsi számára már jutalomjáték volt, és sokat cserélve, végig vezetve, magabiztosan, nagy gólkülönbséggel nyerte meg a mérkőzést. Ezzel biztossá vált, hogy a Sárvár az utolsó alapszakaszbeli mérkőzés eredményétől függetlenül csoportja harmadik helyén zárta az első etapot, és már biztosan a felsőházban folytathatja tavasszal.

Balatonfüred Kézilabda Akadémia–Szentgotthárdi VSE 30-20 (19-9). Balatonfüred, 80 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Rozina, Ujvári.

Szentgotthárd: Kovács R., Dancsecs (kapusok), Zsiros 3, Kozma, Horváth N. 1, Góth 2, Rónai 2, Gotthárd 3, Németh D. 3, Hertelendy 4, Weidl 1. Edző: Ernst Attila.

A tabella első helyezettjéhez látogatott az utolsó előtti pozícióban állomásozó Szentgotthárd, amely az első félidő derekáig jól tartotta magát, aztán nyílni kezdett az olló. A félidei 10 gólos különbség a folytatásban ugyan nőtt, de a végére ezen sikerült faragni – a jobb csapat nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában