Labdarúgás

2024.02.25. 19:07

​Haladás-diadal! - A vasiak egy góllal verték a Tiszakécskét - fotók

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában fordulatos meccsenm itthon tartotta a három pontot a Szombathelyi Haladás.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Tiszakécskei LC 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 729 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri (Csonka, 80.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Horváth R. (Horváth A., 68.), Rácz B., Szakály A. (Jancsó, 86.), Erdei – Pintér F. (Kelemen, 68.), Csernik (Rétyi, 80.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.

Tiszakécske: Kiss Á. – Czékus, Fodor F., Szőr, Valencsik – Cipf (Vajda, 46.), Zamostny, Kocsis, Bertus (Viczián, 46.) – Torvund (Takács T., 46.), Kállai Z. Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerzők: Horváth R. (41.), Rácz (70.), illetve Takács T. (56.).

13. perc: Erdei bal oldali szögletét a hosszún érkező Jagodics fejelte kapura, de Kiss Ágoston kiütötte a labdát.

41. perc: Csernik tört befelé balról, majd 19 méterről lőtt, Kiss kiütötte a labdát, az érkező Horváth Rajmund pedig nyolc méterről a kipattanó labdát a léc alá vágta – 1-0!.

47. perc: Csernik adott középre pontosan Horváth Rajmundhoz, a Haladás játékosa nagy helyzetben lőtt, ám a vendégek becsúszó hátvédjéről kapu fölé vágódott a labda.

55. perc: Vajda jobb oldali beadását Takács Tamás üggyel-bajjal gólra váltotta a mélázó Haladás-védők között – 1-1.  

61. perc: Zamostny 14 méteres löketét pont Takács elé öklözte Pálfi, ám a vendégek csatárát nagy nehezen sikerült semlegesíteni.  

70. perc: Rácz balról, 14 méterről kilőtte a hosszú, bal alsó sarkot – 2-1!

76. perc: Kelemen egyedül vezette kapura a labdát, tiszta ziccerét kapufára lőtte.

A Haladás öt mérkőzés óta volt veretlen hazai pályán, míg a tiszakécskei vendégek immár 11 meccse nem tudtak nyerni. A várakozásoknak megfelelően a szombathelyiek léptek fel kezdeményezőbben, de hiába vezettek a zöld-fehérek számos ígéretes támadást az első 25 percben, a gól csak nem akart összejönni. Vagy az utolsó passzokba csúszott hiba hazai oldalon, vagy Kiss Ágoston állta útját a kapuba tartó labdának. A Tiszakécske elvétve jutott el Pálfi ketrecéig, de komoly veszélyt egyik próbálkozásuk sem jelentett. A szinte egykapuzó szombathelyiek egy remekbe szabott hazai akció végén Horváth Rajmund révén begyötörték a Haladás vezető találatát. Az utolsó percekben is volt még esélyük a vasiaknak előnyük megduplázására, ám a lehetőségek kimaradtak, így egygólos Haladás-vezetésnél vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után hármat is cserélt Kiss Károly, ám hiába a vérfrissítés, rövid időn belül kétszer is betalálhatott volna a Hali. Aztán derült égből villamcsapásként megszerezte az egyenlítő találatot a Tiszakécske, Takács kétszer is próbálkozhatott, másodjára már bepofozta a játékszert a kapuba. Nem sokkal később Takács a vezetést is megszerezhette volna, de sikerült elválasztaniuk a hazai bekkeknek a labdától a kapu torkában. Rácz a túloldalon nem hibázott, szépen kilőtte a hosszú alsót. Kelemen el is dönthette volna a meccset, de csak kapufáig jutott. Megélénkült a találkozó, de több gól már nem született, így újabb fontos győzelmet aratott a Hali hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában