Helyi sport

2024.02.12. 13:24

Kuvaitban futsaloztak

Kuvaitváros Kuvait vendégeként játszott két felkészülési mérkőzést a magyar futsalválogatott – egy győzelem és egy vereség a mérleg.

Tóth Gábor

Az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében utazott el Kuvaitba a magyar futsalválogatott – Kuvait nemzeti csapata jó erőt képvisel, részt vett a legutóbbi futsal-világbajnokságon, a vb-selejtezőre készül. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány megfiatalított kerettel dolgozott az edzőtáborban, több rutinos játékosra ezúttal nem számított, a Haladásból is „csak” Alasztics Marcell és Rutai Balázs kapott behívót.

A pénteki első meccsen a magyar együttes diadalmaskodott, 2-1-re győzött nagy csatában – a magyar gólokat Rutai Balázs és Büki Baltazár szerezte. De a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a győzelemből komoly szerepet vállalt a kapuban parádézó Alasztics is. A vasárnapi „visszavágó” is kiélezett meccset hozott: 2-0-ra meglépett a házigazda, ám Hadházi Sándor és Rábl János találataival a 34. percre kiegyenlített csapatunk, ám 9 másodperccel a vége előtt öt a négy elleni játékból Kuvait megszerezte a győzelmet jelentő harmadik gólját – 3-2-es hazai győzelemmel zárult a meccs.

– Összességében elégedett vagyok a játékosok egész hetes teljesítményével, folyamatosan fejlődik a játékunk –összegzett az MLSZ hivatalos honlapján Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány. – Sok fiatal futsalos kapott lehetőséget a bizonyításra, úgy érzem, sok munkával és idővel egy erős válogatott generáció alakulhat ki a mostani fiatalokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában