Kézilabda

2024.03.10. 08:32

Jubilált az SZKKA: megvan sorozatban a huszadik siker

A női NB I/B-s kézilabda-bajnokság 20. fordulójában zsinórban 20. győzelmét is megszerezte a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese, amelynek ezúttal a Tempo esett áldozatául.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Tempom KSE 36-27 (17-15). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 400 néző, NB I/B-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Szedmák, Dr. Tóth.
SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok), Pődör R. 7, Pálffy 2, Kulcsár 5, Pődör B. 5, Varga N. 5, Szeberényi 3, Szmolek 4, Kazai 5. Edző: Vida Gergő.
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5-5. 16. perc: 10-9. 28. perc: 16-15. 34. perc: 17-17. 43. perc: 23-20. 56. perc: 33-27.
Kiállítások: 2, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 3/4, ill. 3/4.

Vida Gergő a két csapat legutóbbi mérkőzésére emlékeztetett a szombati bajnokit megelőzően, hiszen ősszel Gyálon a 42. percben még két góllal vezetett a házigazda Tempo, ám az összecsapás hajrájában sikerült felülkerednie ellenfelén az SZKKA-nak, amely végül magabiztos győzelmet aratott (30-39). A vasiak mestere nem felejtette el, mennyi kellemetlenséget okozott együttesének a Tempo, így ennek jegyében telt a szombathelyi lányok heti edzésmunkája. Vida Gergő a Tempo egyértelmű erősségeként a vendégek támadójátékát emelte ki, mivel rengeteg taktikai variációval rendelkeztek. Ezzel együtt természetesen a két pont itthon tartása volt a szombathelyiek legfőbb célja.  
Ennek ellenére a Tempo vett repülő rajtot a találkozó elején, Balog, Hegedüs és Hudra góljával a 4. percben már három góllal vezettek úgy a vendégek, hogy ez idő alatt még nem sikerült betalálnia a hazai gárdának (0-3). Ez kijózanítólag hatott a vai lányokra, akik a 8. percben Pődör Blanka révén egyenlítettek, majd pár másodperccel később Szmolek találatával átvették a vezetést (6-5). A félidő hátralevő részében szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, hol a házigazda, hol a vendégek vezettek egy góllal. Az utolsó percekben Pálffy Anna és Pődör Rebeka találatának köszönhetően végül kétgólos előnyből várhatta a második félidőt az SZKKA (17-15).
Szünet után tovább folytatódott a macska-egér harc, ám ekkor már egyértelműen a szombathelyi alakulat diktálta az iramot, a Tempo pedig igyekezett tartani a lépést a hazaiakkal. A 39. és a 46. perc között zsinórban ötször találtak be a Tempo kapujába Vida Gergő lányai, ami meghatározónak tűnt a mérkőzés végkimenetelét illetően (25-20). A hétperces rövidzárlat következtében kialakult  hátrányt már nem tudta ledolgozni a Tempo, amely az utolsó 10 percre ráfordulva még inkább veszített lendületéből. Az SZKKA újabb magabiztos, kilencgólos sikert aratott. A zsinórban megszerzett 20. győzelemben nagy szerepe volt Christe Dalmának, aki 50 százalékos hatékonysággal védett a hazai kapuban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában