Vízilabda

2024.03.25. 16:17

Simán győztek a vasi aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 19. fordulójában az AVUS nyolc góllal legyőzte a Fehérvárt.

Pum András

A szombathelyiek játékosa, Kertész Bence holtversenyben a mezőny legerdeményesebb játékosa volt: három gólt szerzett a Fehérvár ellen

Fotó: Cseh Gábor

AVUS–Fehérvár VSE 14-6 (5-0, 3-1, 2-3, 4-2). Szombathely, 80 nétő, OB I/B-s víziabda-mérkőzés, vezette: dr. Donauer, Biró.

AVUS: Antoni – Hajmási, Makrai 1, Németh B. 1, Sági 3, Juhász S. 1, Kertész 3. Csere: Galambos, Szili, Makarenko 2, Berényi 2, Kovács K., Mercs 1. Edző: Péter Imre.

A Fehérvár legjobb dobója Almási Patrick három góllal.

Noha öt percet kellett várni az első szombathelyi gólra, a vezetés után már beindult a gépezet: az első negyed után 5-0-ra vezettek az aligátorok. A második negyedben tovább nőtt a különbség, így a félidőre gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa (8-1). A vasiak gyorsan, pontosan vízilabdáztak, a székesfehérváriak védekezésben és támadásban is gyengén teljesítettek. Tetemes előnyük birtokában a harmadik negyedben kissé kiengedtek a hazaiak, így ezt a nyolc percet a vendégek nyerték 3-2-re. Az utolsó negyedben tovább növelte előnyét az AVUS, amely végül simán, 14-6-ra győzött a Fehérvár ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában