Hírek

2010.04.14. 18:07

Külföldi vendégek a vépi szakmai találkozón

Bemutatkozásra invitálta a tagintézmények külföldi partneriskoláit a Dunántúli Agrár Szakképző Központ. Hat nemzet képviselői ismerkednek a központ nyolc hazai intézetével.

Simon Erzsébet

Horvát, német, osztrák, olasz, szlovén és szlovák iskolák képviselői vesznek részt a TÁMOP 2.2.3 pályázat keretében azon a négynapos tapasztalatcserén, amelynek első állomása a Dunántúli Agrár Szakképző Központ (DASZK) vépi szakiskolája volt.

Az innét induló pannon körút Kaposvár, Lengyel, Szekszárd, Szentlőrinc, Sellye és Villány meglátogatását követően vasárnap a vasi kisvárosban zárul. Szerdán  Vép mutatkozott be, egyben lehetőséget kapott Sopron is, hogy rövid tájékoztatót adjon az ottani szakiskola életéről.

A házigazdák és a hat nemzet képviselőit  Ráczné dr. Rózsa Katalin, a DASZK főigazgató-helyettese köszöntötte. A mintegy negyvenfős küldöttség tanulmányozta a vépi iskola elméleti és gyakorlati képzési lehetőségeit, a kollégiumi feltételeket, megtekintette a mezőgazdasági emlékházat és az intézmény jubileumi kiállítását.

Részt vett a nemzetközi találkozón a bajor mezőgazdasági kamara és a paraszt szövetség képviseletében a ma már nyugdíjas Herbert Laurer, aki hét évvel ezelőtt megálmodója, egyben szervezője volt a Vép-Ansbach-Rakičcan kapcsolatnak, amelyet három éve egy Comenius-pályázattal pecsételtek meg, és amelyet most új prioritásokkal  üzemi gyakorlatok szervezése, tanulószerződések újabb két évre meghosszabbítottak.

- A találkozón megteremtették a feltételeit a szakmai kapcsolatok bővítésének - mondta Ugróczky Ferenc igazgató. Így például Vép közreműködésével Sellye és Rakičcan közösen készít kétnyelvű méhészeti szakanyagot. A négy nap lehetőséget ad a magyarországi kulturális nevezetességek, népi és étkezési szokások, borutak megismerésére is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!