Hírek

2010.09.02. 11:20

Diákcentrum és Karrier Iroda: hallgatókat segítő szervezetek az Egyetemen

Bár az egyetemi életformával együtt jár az önállóság is, de mégsem vagyunk magunkra hagyva. Az intézményben működő szervezetek azért vannak, hogy szolgáltatásokat és természetesen segítséget nyújtsanak nekünk. Ilyen - a hallgatókért létesített - központ a Diákcentrum és a Karrier Iroda is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Diákcentrum

Az egyetemista élet alatt bizony számtalan problémával, akadállyal kell szembenézünk: fénymásolásra váró jegyzethalmok, dolgozatok, melyeket szeretett tanáraink csak nyomtatva fogadnak el, a későbbiekben szakdolgozatok bekötése.

Ezeken kívül albérletre is lehet szükségünk, ha vesztesként kerültünk ki a kollégiumra áhítozók versengéséből. Mindezekre megoldást lelhetsz a Diákcentrumban (DC), ahol - az emlíettek mellett - egyéb szolgáltatásokkal is igyekeznek könnyebbé, színesebbé tenni itt eltöltött éveinket.

Így például a nyomtatás mellett szkenneléssel, névjegykártyakészítéssel, CD írással, spirál- és hőkötéssel, dolgozatok gépelésével is foglalkoznak. Ha egy kis pénzmagra van szükséged, vagy csak gyakorolni szeretnénk a tanítást, korrepetálási lehetőségekhez is hozzájuthatunk a DC-ben. Ha pedig egy kis kultúrára vágyunk, esetenként színházbérletet, koncertjegyeket is vásárolhatunk náluk. Nyugodtan betérhetünk hozzájuk akkor is, ha valami kérdésünk van, vagy valamilyen információra  vágyunk!

Keresd a DC-t merészen az A épület földszintjén.

Nyitva tartás:
H-P: 8.00-16.00
SZ: 8.00-11.00

Elérhetőségek:
www.sek.nyme.hu/szki
[email protected]
Tel.: 94/504-478

Karrier Iroda

Az egyetemi élet számos szép emléket ígér. A tanulmányok mellett a legnehezebb szakon is marad idő a bulira, az önfeledt szórakozásra, az élmények tárházának bővítésére.
Mindezek mellett azonban számtalan kötelezettséget is von maga után az itt eltöltött néhány év. Sokan itt érünk majd felnőtté: olyanokká, akik szüleinkhez, példaképeinkhez hasonlóan szeretnénk majd megállni helyünket az életben. A Karrier Iroda ehhez kíván segítséget nyújtani.

Az ország első, tanárképző intézményében létrehozott irodájának feladata egy mondatban összefoglalva: A hallgató segítése tanulmányaiban, felkészítése a diploma megszerzését követő munkavállalásra és az életpálya tudatos tervezésének támogatása.

Ezt milyen módon kívánják elérni? Egy irodával, mely nélkül külföldön felsőoktatási intézmény nem működhet.

Tevékenységeik:

Informálás álláslehetőségekről és szakmai gyakorlati helyekről
Karrier-tanácsadás
Hallgatói és céges adatbázis működtetése
Ideiglenes és külföldi munkalehetőségek
Erasmus tanácsadás
Karriermenedzsment kurzus szervezése
Kiadványok szerkesztése
Öregdiák mozgalom
Regionális állásbörze
Felkészítő Napok szervezése

Ha érdekel a sorsod, és magad akarsz róla dönteni, keress minket a B épület földszintjén a HÖK-iroda mellett található irodánkban.

Nyitva tartás:
hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!