Hírek

2011.05.07. 17:11

Tűzoltó majális légvárral, főzőversennyel

Együtt majálisoztak szombaton a vasi tűzoltók: Szombathelyen a Petőfi-telepi gyakorlópályán megrendezett ünnepen főzőverseny, íjászat, lovaglás is szerepelt a programban.

Nagy Ildikó

Elismerések átadásával kezdődött a tűzoltók majálisa a Petőfi-telepi gyakorlópályán. Az ünnepséget ezúttal is közösen szervezte meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség.

Az ünnepélyes megnyitón - amelyen Majthényi László, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a tűzoltókat és családtagjaikat - lapunk munkatársa, Bajdó Bettina is elismerésben részesült. A tűzoltóság munkáját objektíven bemutató újságírói tevékenysége elismeréseként ő vehette elsőként a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség újonnan alapított Sajtódíját.

Ezúttal az időjárás is a lánglovagok kedvében járt, így a hivatásos és az önkéntes tűzoltók a kispályás focibajnokságon és a főzőversenyen is összemérhették tudásukat, ügyességüket.

A focitornát a merseváti önkéntesek nyerték, megelőzve a szombathelyi hivatásos tűzoltókat, valamint a BPW Hungária Kft. létesítményi tűzoltóságának csapatát. A legjobb ételt - vadpörköltet -  a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai főzték, a hosszúperesztegi önkéntesek gazdagon elkészített  pincepörköltje a második helyhez volt elég, a felsőszölnöki önkéntesek vadraguját a harmadik helyre pontozta a zsűri.

Akik nem versengtek, azok lovagolhattak, kipróbálhatták, hogy tudnak-e bánni az íjjal, az aprónép pedig a légvár és a csillogó tűzoltóautók között választhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!