Hírek

2012.09.08. 09:36

Szól a swing, a big band

Szombathely – Táncolni való, jókedvű muzsikától hangos a Fő tér délelőtt 10 óra óta, mikor is megkezdődött a 7. Szombathelyi Big Band Fesztivál.

Merklin Tímea

A színpadon a Moson Big Band játszott a fényes délelőttön, sok járókelő leült a közönség számára kitett padokra, hogy fittyet hányjon még egy kicsit az ősznek, és zeneszó mellett élvezze a nyárból itt maradt meleg napsugarakat. Szólt a Louis Armstrongot idéző Wonderful world, majd Lazáry Viktor alpolgármester hivatalosan is megnyitotta a fesztivált, amely minden évben nemzetközi, vagyis külföldi szereplői is vannak. Idén két osztrák – a Big Band Project Katzelsdorf és a Big Band Gössendorf – és egy szlovák zenekar – a Swingless Big Band Nitra – lép fel délután.



Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a big bandnek szentelt szombat a vasárnapi Magyar Dal Napja felvezetője, érdemes megfigyelni, hogyan dolgoztak fel az együttesek egy-egy magyar dalt, amit az alkalom tiszteletére bevettek a műsorukba. Pedig nem könnyű lírai számokat big bandre átírni, mert e műfaj 12-20 fős nagy együtteseké, harsonákkal, szaxofonokkal, gitárral, bőgővel, zongorával, dobbal, de bizonyosan minden vendég jól megoldja a feladatot.

A délelőtt programjában szerepelt még a győri Friends Big Band. Délután 16 órakor kezdődik újra a monstre koncert: a két osztrák zenekar után 18 órakor lép színpadra a szlovák együttes, majd 19 órától a házigazda, fesztiválszervező Isis Big Band muzsikál. Big band és swing zenét játszanak majd, a populárisabb zenét kedvelő közönséget is kiszolgáló műsort ígérnek, és olyan meglepetést, ami miatt mindenképpen érdemes kilátogatni este a Fő térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!