Hírek

2012.10.24. 18:04

Háromoldalú megállapodást kötöttek

Szombathely - Együttműködési megállapodást kötött az Országos Szlovén Önkormányzat, a Magyarországi Szlovének Szövetsége és a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ.

Burkon László

A Vas Megyei Intézményfenntartó Központ - folytatva a megyei önkormányzat, valamint az Országos Szlovén Önkormányzat és a Magyarországi Szlovének Szövetsége között 2009-ben létrejött kontraktust együttműködési megállapodást kötött  az Országos Szlovén Önkormányzat és a Magyarországi Szlovének Szövetsége képviselőivel.   Ennek szellemében a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ támogatja a megye területén élő szlovén nemzeti kisebbség  kulturális hagyományainak  megőrzését, ápolását és gyarapítását szolgáló tevékenységet, elősegíti és ösztönzi, hogy a fenntartásában működő kulturális, közgyűjteményi és művészeti intézmények szakmai és szolgáltató tevékenységükkel, tudományos munkájukkal, programjaik kínálatával járuljanak hozzá a szlovén nemzetiségi kulturális intézmények és szervezetek tevékenységének segítéséhez, továbbá a fenntartásában működő Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága örökségvédelmi, muzeológiai, múzeumpedagógiai, közönségkapcsolati és tudományos kutatói tevékenységében fokozott figyelmet fordít a szentgotthárdi Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum munkájára. A megállapodás aláírói emellett szorgalmazzák a hatályban lévő kétoldalú államközi megállapodások szerint elvárható kormányzati támogatások biztosítását is.

A megállapodást Ropos Márton, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke, Hirnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke és dr. Huszár Lilla PhD, a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!