Hírek

2012.10.21. 17:21

Mélyről állt fel, de veszített a Körmend

A Körmend kosárlabdacsapata Zalaegerszegen mérkőzött, s veszített.

Németh Zsolt

Zalakerámia - ZTE KK - Lami-Véd Körmend 101-92 (21-16, 30-21, 28-18, 22-37)

Zalaegerszeg, 1800 néző V: Cziffra, Farkas, Balog

ZTE: COPELAND 19/6, HUDSON 17/9, Baki 9, GÁSPÁR 18/9, SIMOVIC 15

Csere: KOVÁCS 19/3, Kertész 2, Koma 2

Vezetőedző: Völgyi Péter

KÖRMEND: Ruják 8/3, Brown 12/6, FERENCZ 15/9, BULJAN 31/12, SHAW 22/6

Csere: Farkas, Fodor 2, Kutasi , Sonyák 2

Vezetőedző: Hencsey Tamás

Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-10. 8. p.: 16-13. 12. p.: 21-21. 18. p.: 47-29. 24. p.: 64-44. 28. p.: 75-46. 34. p.: 87-59. 39. p.: 94-86.

Kipontozódott: Baki 36. p., Hudson 40. p., Brown 40. p., Shaw 40. p.

Mestermérleg:

Völgyi Péter: – Nagyon régen várt már ez a közönség erre a sikerre. Három negyeden át remekül játszottunk, utána elfogyott a szufla, a Körmend kicsit szorosabbá tudta tenni az eredményt, de magabiztosan nyertünk.

Hencsey Tamás: – A ZTE a második negyedben beállt egy zónába, amivel megtörte a támadó játékunkat. Ez kihatott a harmadik játékrészre is, ahol a védekezésünk is rossz volt. A két napja érkezett Copeland nagyon jól játszott, nem csak pontokban, de jól látta meg a csapattársak helyzeteit is. A csapatom a negyedik negyedben értette meg, hogy hogyan is kellene játszani ezen a mérkőzésen, ám akkor már késő volt.

Nincs még egy ekkora múltú párharc a honi kosárlabda élvonalban, mint a zalaegerszegi és a körmendi együttesé.

Legendás mérkőzések, köztük bajnoki finálék sorakoznak a múlt polcain. Erre a szezonra viszont egyik csapatnak sem volt egyenes az útja.

A ZTE elvileg kiesett a Jászberénnyel szemben elvesztett páros csata után, a Körmendnél pedig a lét volt a tét a nyár végén.

Végül mindkét gárda felülkerekedett a gondjain és a felkészülési időszak három mérkőzése után újra bajnoki találkozón feszültek egymásnak a játékosok.

A nézőtéren és az épület környékén kiemelten figyeltek a biztonságra, a csarnok rendje is másképp alakult, mint a körmendiek megszokott látogatásai alkalmával. Mindez a tudósítók dolgát nehezítette meg leginkább, hiszen több újságíró tanácstalanul ingázott a régi, és a héten kijelölt új helye között. Mert egyikre sem tudott bejutni.

A pályán viszont minden rendben ment, az elején főleg körmendi szempontból. Jobban kezdtek a fekete mezes körmendiek, (2. p. 0-4) de Donald Copeland gyorsan megmutatta, miért reptették ide a hét közepén. A ZTE új irányítója kilenc pontot szerzett az első tíz percben, amivel a negyed végére öt pontos előnyt harcoltak ki Völgyi Péter játékosai. (21-16)

A második játékrészt megint a Körmend kezdte jobban. Kettő perc után eltűnt a különbség, ezt követően viszont a ZTE percei jöttek. A vendégek támadásban sokat hibáztak, a hazaiak pedig köszönték a lehetőséget, és gyors indításokkal, valamint pontos triplákkal elhúztak. Shaw sportszerűtlen hibája után öt pontot szereztek, ekkor volt a legnagyobb, 18 pont a különbség. Ebből négyet sikerült lefaragniuk Ferenczéknek a nagyszünetig. (20. p. 51-37)

A vendégszektort zsúfolásig megtöltő szurkolók még ekkor is bíztak az övéikben, de a hazaiak tettek arról, hogy csökkenjenek a Körmend esélyei. Gyakran szereztek pontot faulttal együtt, és a hárompontosokat is jól dobták, így tovább nőtt az előnyük. A körmendieknek ekkor semmi sem sikerült, még a ziccerek is kimaradtak. A ZTE előnye már 29 pont volt a 28. percben (75-46). Az utolsó negyed második felében aztán alaposan megváltozott a játék képe. Buljan vezérletével feltámadt a Körmend és nyolc pontig zárkózott fel, de ennél többre már nem maradt idő, a ZTE megszerezte első győzelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!