Hírek

2012.12.06. 17:10

Veterán motorok a kiállító téren Vépen

Vép - A veterán motorok szerelmesei mutatják be kedvenceiket a vépi művelődési házban. Több mint félszáz oldtimer sorakozik a parketten, évjáratuk 1948-tól a nyolcvanas évekig terjed.

Simon Erzsébet

Régi motorokban gyönyörködhet még vasárnapig a látogató, ha betér a város művelődési házába. Ötvenhat kétkerekűt sorakoztattak fel a gazdáik a parkettre a Vépi Nosztalgia és Hobbijármű Egyesület szervezésében. Az idei az ötödik alkalom, hogy advent elején motorok költöznek a kultúrház falai közé.

Négy esztendeje tizenkilenc fővel alakult meg a civil szervezetünk  hallottuk Schreiner Kornéltól, aki ottjártunkkor kalauzolta a látogatókat. Az egyesületi tagok felváltva tartózkodnak a kiállító téren, s beszélnek örömmel, nagy hozzáértéssel a kiglangolt és működőképes járművekről. Az utóbbi jelző fontos, tárlatvezetőnk nem mulasztja el megjegyezni, hogy valamennyi motor a saját lábánérkezett. A legidősebb egy 1948-as svájci gyártmányú Conder típusú kétkerekű. De van sok egykori csehszlovák, NDK-s és osztrák vasparipa is. A csehszlovák Cezeta 502-est például Magyarországon nem is forgalmazták. Minket egy 1951-es 250 köbcentis,  vajszínű, csillogó, nagy értékű  Csepel varázsolt el: csak kilenc van belőle Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!