Hírek

2013.01.30. 16:13

Turisztikai fejlesztés Szombathelyen

Szombathely - Az élményt és az aktív kikapcsolódást kívánja összekapcsolni Szombathely a Csónakázótónál. A célra mintegy 50 millió forintot nyertek.

Simon Erzsébet

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. olyan területek fejlesztésére fókuszál, melyek még nem ismertek, vagy kevéssé ismertek. A Szombathelyre látogató vendégek, illetve a helybeliek élményt adó sportigényét maximálisan kiszolgáló beruházásokat kívánnak megvalósítani. Szerdán egy ehhez kapcsolódó nyertes pályázatról tájékoztatta a sajtót dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, illetve Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A polgármester örömmel jelentette be, hogy nyolcmillió forint önerővel és 42 millió forint támogatással 50 millió forint áll rendelkezésre Szombathely turisztikai célú fejlesztésére. A nyertes projekt két fő eleme a Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál megrendezése, valamint egy kültéri fitness park létesítése. Az előbbi programot - az I. Szombathelyi Sárkányhajó Vágtát - tavaly nagy sikerrel rendezték meg, az idén kétnapossá bővítik; a tervek szerint nemcsak belföldi, hanem külföldi csapatok is részt vesznek a versenyen. Ezzel azt is szeretnék elérni, hogy növekedjék a Szombathelyen realizált vendégéjszaka-szám, valamint bővüljön a város rendezvénypalettája, illetve a kevésbé kihasznált, ám a megyeszékhely gyöngyszemeként számon tartott Csónakázótó funkciója.

A turisták és a helyi lakosság aktív kikapcsolódását szolgáló lehetőségeket növelik azzal a rekreációs területtel is, amelyen kültéri fitness parkot létesítenek a Csónakázótó és a Bartók Béla körút közötti zöld területen, a Csónakázótó közelében. A minden igényt kielégítő, tucatnyi elemből, izomerősítő eszközből álló fitness parkot bárki - gyerekek, felnőttek, mozgássérültek - ingyen látogathatja.

Vörös-Borsody Csilla szerint a tevékenység meghatározásakor fontos szempont volt, hogy olyan új, innovatív attrakciót hozzanak létre, amely a helyi lakosságot éppúgy kiszolgálja, mint az itt tartózkodó vendégeket. Lazáry Viktor hozzátette, a Balaton környékén több helyütt is van hasonló park. - Nálunk az idén kezdődnek a tervezési munkák, s várhatóan a jövő év első negyedében birtokba is veheti a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!