Hírek

2013.04.24. 10:30

Buszmenetrend: elkészültek a tervek

Szombathely - A helyi buszmenetrend módosításáról már márciusban is tárgyalt a testület. Akkor több kérés is megfogalmazódott. Most újra terítékre kerül a menetrend változtatása.

Bajdó Bettina

Nyilvánosságra hozta a Vasi Volán Zrt. az új menetrendi terveit. Ezt a közgyűlésnek még jóvá kell hagynia. A menetrend felülvizsgálati javaslata alapján a menetrend-módosítás, a   teljesítmény bővítés  éves szinten 306 ezer hasznos kilométeres teljesítménynövekedést és nyolc  (két csuklós, öt  szóló, egy midi) új autóbuszt jelent. Ha módosul a menetrend, akkor nyolc-tíz buszsofőrt kell pluszban felvenni. Az előkészített menetrend-módosítási javaslatok egységes szerkezetben és külön-külön is támogathatóak. A menetrend módosítás bevezetésének időpontjára  szeptember 1-jét javasolja a szolgáltató.

 

Fejleszt a volán,  nemrég adták át az elektronikus tájékoztatót (Fotó:  Kiss Teodóra)

Rengeteg változás várható, csak néhányat emelnénk ki: az 1-es busznál például a csúcsidőszakban sűrítenék a járatokat, munkanapokon 8:30 és 11:30, valamint 19  és 22 óra között 45 percenként indulhatnak a buszok. Az 1A jelű járatok  30 perc helyett 25 percenként követnék egymást, az 1C buszok pedig 30 perc helyett 20 percenként. Az 1C 18 óra 40-ig járna.

Új járat indulhat 3A jelzéssel, s ismét lehet majd találkozni a 30Y jelzésű busszal is. Ez egyébként  a 3-as busz új neve, melynek menetrendjén annyi lenne a módosítás, hogy munkanapokon 22:05-kor Oladról új járat indul. A  6-os busz  ezentúl a Király Sportcentrumig közlekedhet, és ott is fordulna meg. A járatok is sűrűbben közlekedhetnének, a korábbi 30 perc helyett 20 percenként. 6A jelzéssel is új járat indulhat. Ez a vasútállomást kötné össze a börtönnel. A tervek szerint a 9-es és a 21-es buszt is sűrítik majd. Tervben van még több új buszjárat indítása is, mellyel a cégek dolgozóit szállítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!