Hírek

2013.09.25. 10:20

Déri Miklós találkozott Vietnám államfőjével

Budapest, Körmend - Az elmúlt héten hazánkba látogatott Truong Tan Sang, a Vietnámi Szocialista Köztársaság elnöke.

Kozma Gábor/Vas Népe

Aki, miután hivatalos tárgyalásokat folytatott magyar politikusokkal, kifejezetten kérte: találkozni szeretne azon egykori magyar tisztekkel, akik a hetvenes években, a vietnami háború lezárásakor, az ázsiai országban szolgáltak a Nemetközi Ellenőrző és Felügyelő Bizottság keretében.

– A találkozóra az egy budapesti hotelben került sor, nagyon szép ünnepséget rendeztek a tiszteletünkre – mondta el a körmendi, egykori katonai ügyész, dr. Déri Miklós, aki Saigonban szolgált. Erről is beszélt kedden a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, ahol zsúfolt ház előtt vietnami katonai élményeiről számolt be. – Az elnök úr köszöntötte a társaságot, majd elbeszélgetett velünk. Miután szóba került vonatkozó bélyeggyűjteményem, amelyet sok helyen láttak már, az elnök úr magához kéretett  és beszélgettünk. Egy kis ajándékot is átadott – hallottuk.

Déri Miklós és Truong Tan Sang államfő találkozója a fővárosban. Fotó: Gergely László

Déri Miklós kijelentette: sokkal több van a magyar-vietnami kapcsolatokban, mint amennyit kihozunk belőle. A legfelsőbb vezetésben még mindig akad ötven olyan személyiség, aki nálunk tanult, beszéli nyelvünket. Szerinte nagy hiba ezt a lehetőséget nem kiaknázni. Főleg, hogy a 90 milliós ország gazdasága óriási iramban fejlődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!