Hírek

2013.11.05. 12:45

Minőségi munkát vittek

Szombathely - Városunk tanárai és diákjai is részt vettek a budapesti I. Természettudományos Oktatási Szakkiállításon.

Merklin Tímea

Szombathelyt két középiskola két tanára képviselte az I. Természettudományos Oktatási Szakkiállításon, ahol több mint 100 pedagógus és 150 diák mutatta be azokat az eredményes tevékenységeket, amelyeket nap, mint nap végeznek saját iskolájukban a biológia, fizika, kémia és földrajz oktatásában.

Számos olyan kezdeményezés van, amely még a szakmán belüli széles nyilvánosság számára is elérhetetlen. Talán éppen ezért négy szervezet az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Tanári Szakosztálya, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete, a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémia Tanári Szakosztálya és a Kutató Tanárok Országos Szövetsége összefogása révén valósult meg a rendezvény.

Városunkat Kúti Zsuzsanna, az Oladi Álatalános Iskola, Középiskola és Szakiskola biológia tanára és diákjai: Polák Vanda, Kántor Ramóna, Domján Nikolett és Bukits Melinda, valamint Sinkó Andrea, a Kanizsai Dorottya Gimnázium matematika-fizika szakos tanárnője képviselték.

Kúti Zsuzsanna a szemboncolás rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, Sinkó Andrea Egyensúly cirkuszidőben címmel tartott előadást. A bemutatók nagy száma is igazolta, hogy az új kerettantervhez is illeszthetőek a pedagógiai módszerek, amelyek korábban is sikeresen működtek.

A kiállító és előadó pedagógusok oklevelet kaptak, ez hozzájárulhat az új minősítési rendszerben szükséges tanári portfólió értékéhez is.

A telekis diákok és tanáruk a konferencián: Bukits Melinda, Polák Vanda, Domján Nikolett, Kántor Ramóna és Kúti Zsuzsa

Fotó: Teleki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!