Hírek

2016.04.23. 09:25

Egész héten ünnepelték a Földet Csehimindszenten

Csehimindszent – Osztályonként készítettek figyelemfelkeltő plakátokat, tablókat a csehimindszenti általános iskolában egész héten – és ez csak egy program volt a sok közül. A Földet, a Föld napját ünnepelték.

Bakos Ágnes

Előadásokon vettek részt a diákok a Föld napja alkalmából, hallhattak például a papír újrahasznosításáról, számolt be Fehér Beatrix a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola tanítónője.

– Évek óta szelektíven gyűjtik a szemetet a tanulók és ügyelnek környezetük tisztaságára. Ismerik a néhai Seattle indián törzsfőnök gondolatát, miszerint: „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön" – hangsúlyozta.

Bogáti András interaktív előadása Fotók: Fehér Beatrix

Informatikaórákon prezentációkat készítettek a gyerekek a környezetszennyezés visszaszorításáról és a természetvédelem témájában.

A Föld napjára Csehimindszentre hívták Bogáti András polgári természetőrt. Az Írottkő Natúrpark túravezetője az alsó és a felső tagozatosoknak is beszámolt bajbajutott állatok mentéséről, a szelektív hulladékgyűjtés és a tudatos vásárlás fontosságáról. Jó tanácsokat sorolt a gyerekeknek:

– Több fát kellene ültetnünk, zöldítsük a környezetet, használjunk környezetbarát szereket, termeljünk haszonnövényeket!

A diákok a házak energiatakarékos szigeteléséről is hallhattak – nem száraz előadás, hanem egészen mozgalmas bemutató keretében. A cellulóz papír hőszigetelését a saját szemükkel is láthatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!