Hírek

2016.11.03. 18:50

Egy mobiltelefon is a papír közé került

Ják - Hagyományosan októberben zajlik a papírgyűjtés a jáki iskolában. Persze az előmunkálatok már szeptemberben elkezdődnek.

Civil Tudósítónktól

A gyerekek felkeresik a rokonságot, baráti családokat, hogy elkérjék tőlük a felesleges újságpapírt. Gyerekcsapatok járják az utcákat biciklikkel, talicskákkal. Jó buli, összekovácsolódnak a társaságok. Mindenki megmutathatja, miben jó: poénkodásban, cipelésben, ékesszólásban, ha elő kell állni azzal, miért csengettek be.


A hulladékgyűjtés erőpróbának és csapatépítésnek sem utolsó Fotó: Weidinger Veronika

Október végén aztán megindulnak az autókonvojok, bringák, hogy az összegyűjtött zsákmányt Tóth Csabáék hangárjába szállítsák. Szorgos szülők és gyerekek tesznek arról, hogy a csomagok a hatalmas konténerbe kerüljenek. A bátrak állnak a kupac tetején, és rendezgetik, tapossák a halmot, hogy minél több férjen bele. Mókás volt, amikor Tóth Bence olyan Vas Népét halászott elő a rakásból, amelynek éppen ő virít a címlapján mint 56-os forradalmár egy ünnepi megemlékezésen. Az már kevésbé volt vicces, amikor egy mobiltelefon belepottyant a papírhalmaz mélyébe. Félórás búvárkodás , és a készülék épségben bukkant fel, gazdája és a várakozók nagy örömére.

A programot levezénylő Sósné Czitkovics Erika tanárnő összesíti, melyik osztály mennyit gyűjtött. Az újságért kapott összeg pedig jól jön majd, ha tanév végén osztálykirándulásra indulnak a jáki gyerekek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!