Hírek

2017.03.15. 17:59

Dr. Németh Kálmán Répcelak díszpolgára lett

Hatalmas érdeklődés kísérte a répcelaki 1848-as megemlékezést. Zsúfolásig megtelt a művelődési ház, ahol az ünnepi műsort követően díszpolgári címet is adományoztak.

Budai Dávid

Barthodeiszky István 48-as honvédtiszt sírjánál koszorúzással kezdődött a március 15-ei ünnepség Répcelakon, majd az emlékezők átvonultak a művelődési házba, amely szó szerint csordultig telt. Ott elsőként a nyugdíjasok énekeltek 48-as katonadalokat, majd Boros András tartotta meg ünnepi beszédét.

Fotó: Budai Dávid

A képviselő hangsúlyozta: a három nemzeti ünnepünk közül talán az 1848-as forradalom és szabadságharc a legnépszerűbb, hiszen minden generáció,  a gyerekek is magukénak érzik az ünnepet. Ezt azonnal be is bizonyíthatták, hiszen a Móra Ferenc Általános Iskola 6. osztályos tanulói zenés irodalmi összeállításban idézték fel a 48-as történéseket.

Fotó: Budai Dávid

Az iskolások műsorát követően dr. Németh Kálmán – aki korábban két évtizeden keresztül volt a város első embere – díszpolgári címet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!