Hírek

2017.03.19. 17:52

Házavató ünnepséget tartottak - új helyre költözött az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

Szombathely - Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület a belvárosban talált új otthont, ahol csocsóasztal és mini könyvtárszoba is várja a betérőket.

Cseszkó Tamás

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar polgármester is részt vettek azon a házavatón, amelyet az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület szervezett. A civil szervezet immáron Szombathely belvárosában, a Semmelweis utcában láthatja el fel-adatait. Az ünnepélyes megnyitóra ellátogatott Horváth Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselője, Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke, valamint Grünwald Imre, az egyik helyi multinacionális vállalat személyzeti vezetője is.

Görcz Csaba Gyula, az egyesület vezetője elmondta, az épület első része már elkészült, két hónap alatt negyven egyesületi tagtársunk segített a munkálatokban.

Görcz Csaba Gyula, a Vas Megyei Nagycsaládosok Egyesületének elnöke, dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar polgármester társaságában Fotó: Cseszkó Tamás

- Jobb helyen vagyunk, hiszen a belvárosban lehetünk, így könnyebben elérhetőek a szolgáltatásaink - mondta az elnök, hozzátéve, hogy az egyesület jövőre ünnepli harmincadik születésnapját. - Eredményes évet zártunk, három nagy rendezvényt tartottunk, valamint egy ötnapos, négyéjszakás kiránduláson vettünk részt a Kárpátalján. Decemberben disznóvágást szerveztünk, csaknem háromszáz embernek tettük könnyebbé és szebbé a karácsonyi ünnepeket - hangsúlyozta az elnök.

Dr. Hende Csaba köszönetet mondott az egyesület tagjainak, amiért önzetlenül végzik munkájukat. - Rendkívül fontosnak tartjuk a családok támogatását. A kormány a családi adókedvezménnyel, a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba menetelével és a családok otthonteremtési kedvezményével nagy segítséget nyújt a nagycsaládosoknak. Tovább kell menni ezen az úton - fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Puskás Tivadar köszöntőjében először az egyesület munkáját méltatta, majd a család fontosságáról beszélt.

A vendégek a házavató ünnepségen megismerkedtek az épület különböző helyiségeivel, így a mini könyvtárat és a csocsózásra alkalmas szobát is megtekintették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!