Hírek

2017.03.30. 11:22

Országos hírű lett a szentgotthárdi Gémeskút!

Szentgotthárd, Budapest – Komoly művészeti válogatásba került Szentgotthárd Gémeskútja. A tavaly felállított installációt az alkotója, Tasnádi József legfontosabb munkái közé sorolja a szakma.

Bakos Ágnes

– A kortárs képzőművészeti szakma értéket lát benne – szögezte le w. Horváth Tibor szentgotthárdi média dizájner a sikerről. Szerinte ami Magyarország legnívósabb művészeti magazinjában megjelenik, annak az értéke nyilvánvaló. Márpedig a szentgotthárdi Gémeskút bekerült: az installáció alkotója, Tasnádi József az elemző írás főszereplője, a szobrait mutatják be a tavaszi kiadásban.

– Sokat jelent, már Tasnádi József munkái és személye miatt is – vélekedett a szentgotthárdi művész, a Tájidegen fesztivál főszervezője. Az első Tájidegen összművészeti fesztiválon, 2015-ben állították fel ideiglenesen a Gémeskutat, tavaly, a második művészeti szabadnapokon véglegesre tervezve került a Hársas-tóba.

Az, hogy elismerik az installáció művészeti értékét, a városnak is hasznot jelent – értékelt w. Horváth Tibor. – Turisztikai szempontból és a fesztivál nívójának emelése szempontjából is fontos. Meg persze a szakmaiság és Szentgotthárd hírneve miatt – sorolta.

– Tény, hogy nagyon fontos lenyomata ez fesztivál létjogosultságának -tette hozzá.

A projekt teljes címe egyébként az, hogy „Egy Gémeskút szelleme kísért a Hársas-tavon”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!