Hírek

2017.05.03. 20:08

Több mint 10 millió a szombathelyi járás településeinek

A szombathelyi járás településein összesen nyolc helyi nemzetiségi önkormányzat kap feladatalapú támogatást idén, összesen 10,9 millió forint jut a szervezetnek.

Bakos Ágnes

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő döntött a helyi nemzetiségi önkormányzatok idei támogatásairól, azok összegéről. A döntési listából az is kiderül, hogy két ütemben kapják meg a pénzt a szervezetek.A szombathelyi járásban négy horvát, két német és két roma nemzetiségi önkormányzat kap működési, fel-adatalapú támogatást idén.A legmagasabb összeggel a szentpéterfai horvát nemzetiségi önkormányzat számolhat: 2,2 millió forinttal. Három másik horvát szervezet is szerepel a támogatottak között a szombathelyi járásban: a nardai horvátok 1,9 millió forintot kapnak idén.

A felsőcsatári horvát nemzetiségi önkormányzat 1,4 millió forinttal számolhat, a horvátlövői horvátok pedig 1,3 millió forintot kapnak az idei feladat-ellátásra. Két német nemzetiségi önkormányzat is kap feladatellátási forrást ebből a keretből: a pornóapátiak 1,2 millió forintot, a vaskeresztesiek pedig majdnem 1,8 millió forinttal számolhatnak.A helyi roma nemzetiségi szervezetek közül kettő szerepel a döntési listában a szombathelyi járásból. A toronyi roma önkormányzat 990 ezer forintot kap idén, a vépi roma nemzetiségi önkormányzat pedig 107 ezer forintot.A térségben nincs olyan helyi önkormányzat, amelynek elutasították volna a támogatási kérelmét. Vas megyében, a Szombathely környékiekkel együtt összesen 47 nemzetiségi önkormányzat szerepel a támogatottak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!