Jánosháza

2012.11.22. 18:58

Közbiztonság: lehet, vége a ''betyárvilágnak?''

Jánosháza - Januártól biztosított lesz az állandó rendőri jelenlét Jánosházán. A 12 fővel működő rendőrőrs létesítését Kontrát Károly államtitkár jelentette be csütörtökön.

Rózsa Melinda

Vége a betyárvilágnak! - summázta dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentette: 2013. január 1-jével megkezdi működését a jánosházi rendőrőrs. Kontrát hangsúlyozta: ez a lépés garanciát fog jelenteni arra, hogy már az első napoktól fogva érezhetően javuljon a közbiztonság Jánosházán. Az államtitkár leszögezte: minden törvénytisztelő ember számára biztosítani kívánják a védelmet, akik azonban vétenek a törvény ellen, számíthatnak rá, hogy nemre, bőrszínre, fajra való  tekintet nélkül sújtanak le rájuk a  törvény teljes szigorával.

 



V. Németh Zsolt és dr. Kontrát Károly államtitkárok, Keresztes István polgármester a sajtótájékoztatón (Fotó: Kiss Teodóra)

A  rendszerváltást követően megindult újfajta polgárosodás és a település látható fejlődése kedvező képet festett Jánosházáról, ezen csak egy folt  volt eddig, a közbiztonság helyzete   - emlékeztetett V. Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, vidékfejlesztési államtitkár. Hozzátette: bár a bűnügyi statisztikák alapján Jánosháza  nem sorolható a legveszélyeztetettebb  települések közé, az itt élők számára fontos, hogy érezhető  legyen a rendőri jelenlét. Ezért keresték meg a polgármesterrel együtt a Belügyminisztériumot annak érdekében, hogy megtalálják "a válságos időkben is a lehető legjobb megoldást".  

Az épületet az önkormányzat ajánlotta fel. A 250 négyzetméteres ingatlan jelenleg üresen áll, korábban egészségügyi intézmény működött benne. Mint Keresztes István polgármester elmondta, a helyi képviselő-testület, amikor a prioritásokat határozta meg, az első két helyre a munkahelyteremtést és a közbiztonság javítását sorolta. Az a hat fő, akik most  a járőrszolgálatot nem csak Jánosházán, de további hat településen is ellátja,  fizikailag - érthető módon - már nem tud több feladatot vállalni. Így világos céllá vált az önkormányzat számára, hogy elérjék: létesüljön saját rendőrőrs a faluban.  Keresztes beszámolója szerint élet elleni bűncselekmény utoljára évekkel ezelőtt történt a faluban, az utóbbi időkben főleg  biciklitolvajokkal, besurranókkal, trükkös csalókkal gyűlt meg a bajuk. Gyakoriak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények, illetve az esetenként előforduló garázdaság is a rossz érzéssel tölti el a becsületes lakosokat. 








Jánosháza földrajzi helyzeténél fogva jó célpontja az átutazó bűnözőknek is, mivel forgalmas közlekedési csomópont mellett, a 8-as és a 84-es főutak kereszteződésénél fekszik. Az állandó rendőri jelenlét hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben ne késztesse megállásra a rossz szándékkal érkezőket.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!