Körmend

2013.06.20. 09:46

Unger közösségi ház

Körmend - Már birtokba is vették a szerdán avatott Unger László Idősek Otthonát a lakók. Az épület modern kivitelű.

Kozma Gábor

Az épület modern kivitelű. Unger László körmendi származású budapesti lakos elmúlt 83 éves és kicsattanó egészségnek örvend. Mint mondta, a nagy család heten voltak testvérek és a kiterjedt rokonság mindig is a közösségi értékek felé orientálta. Aztán úgy hozta a sors és a munkája, hogy jelentős vagyonra tett szert.

Unger László az avató után Simon Attila fotóművésszel beszélget. Fotó: Szendi Péter


A legtöbb emberrel ellentétben ezt nem saját, vagy szűkebb környezetére, hanem a nagyobb közösség, a társadalom javára fordította. Unger László 250 millió forintos adományából valósulhatott meg az idősek otthona, amely inkább közösségi ház jelleget sugall. A legkorszerűbb eszközökkel szerelték fel, napi 24 órában látnak el felügyeletet, nővérhívó, vészjelző is működik.

A mintegy 1700 négyzetméteren elterülő otthonba a járás 46 településéről lehet bekerülni megfelelő feltételek esetén. Az épületben orvosi rendelő, terápiás masszázsfürdő, ebédlő, lift és társalgó működik. Orvos és gyógytornász ügyel a 30 lakó egészségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!