Kosárlabda

2009.07.22. 02:29

A hétvégén kosárlabda Pannon-kupa

Bükfürdő - Negyedik hete készül a vasi fürdővárosban a magyar kosárlabda-válogatott. A csapat a hétvégén a XV. Radisson Birdland Pannon-kupán vesz részt - Svédország, Finnország, Hollandia társaságában.

Tóth Gábor

A Pannon-kupa előtt, tegnap, sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek a csapat körül történtekről, illetve ismertették a hétvége programját.

Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója elmondta, eddig a tervezett ütemben halad a munka. A megfiatalított, átalakulóban lévő csapatnál jó a hangulat, a rutinosabb játékosok segítik a fiatalok beilleszkedését. A tréner kiemelte: az idén végre méltó körülmények között készülhetett a válogatott, amelynek elsődleges célja, hogy augusztusban, az Európa-bajnoki pótselejtezőkön kivívja a bentmaradást az A-csoportban.

A pótselejtezőkre való felkészülés fontos állomása a Radisson Birdland Pannon-kupa, melynek Szombathely és Körmend ad otthont. A mieink pénteken az Arena Savariában Svédországgal játszanak (19.15), szombaton Körmenden Magyarország- Finnország (19.15) találkozót rendeznek, végül vasárnap, ismét Szombathelyen, Hollandia (16.15) lesz az ellenfél. A Pannon-kupa 15 éves történetében kétszer fordult elő, hogy a válogatott nem tartotta otthon a győzelemért járó serleget (2002, 2006). Csapatunk most is a tornagyőzelemért hajt, bár ezzel bizonyára a svéd és a finn gárda is így van.

A jubiláló Pannon-kupára a belépő 1000 (felnőtt), illetve 600 (diák) forintba kerül. A belépők napijegyek, az aznapi két meccsre érvényesek.

A sajtótájékoztató végén dr. Berényi János, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, illetve Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. vezetője kézjegyével látta el azt a szerződést, ami újabb három esztendőre garantálja a Pannon-kupa jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!