Kőszeg

2014.12.04. 19:07

Innnovációs díjjal tüntették ki az Alpannonia túraútvonalat

Kőszeg- Innovációs díjjal tüntették ki az Alpannoniát létrehozott projekt csapatát.

Némethy Mária

Az Ausztria-Magyarország határon átnyúló együttműködés program záró rendezvényén turizmus kategóriában három projektet díjaztak, köztük az alpannoniás túraútvonalat létrehozott projekt csapatát.

A mintegy 120 kilométer  hosszúságú túraútvonal Stájerországból indulva Alsó-Ausztrián és Burgenlandon keresztül Kőszegig vezet. A teljes útvonalrendszer mellékútjaival együtt 350 kilométer hosszúságú. Az út filozófiáját már a neve is tükrözi: élmények az Alpoktól Pannóniáig, az enciántól a szelídgesztenyéig, a pálinkától a mustig és a borig, a zergétől a vaddisznóig, a polkától a csárdásig. Mindez átélhető az Alpok utolsó csúcsait összekötő  hegygerinceken végigvezető panoráma útvonalon. A projekt három osztrák és hét magyar partner együttműködésével valósult meg.

Básthy Béla, Hans Peter Neun (Burgenland), Stephanie Lehner (Stájerország), és Rezner Hajnalka a díjátadón Fotó: Írottkő Natúrpark

Az Alpannonia a Lech út, a Duna-völgyi Túraút és a Wachaui Világörökség Ösvény társaságában része a „Best Trails of Austria” marketing együttműködésnek. A díjat Hans Peter Neun projektvezető mellett magyar oldalról Básthy Béla Kőszeg alpolgármestere és Rezner Hajnalka az Írottkő Natúrparkért Egyesület projektmenedzsere vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!