A honvédők példája nem csak katonai természetű

2019.05.21. 17:30

A honvédelem napi ünnepen elismerték a kiváló teljesítményeket

Az egykori hősök előtt tisztelegtek és a mai katonákat köszöntötték a magyar honvédelem napja alkalmából tartott ünnepségen a Katonatörténeti Múzeumban.

Merklin Tímea

Babos Sándor őrnagy Dremmel István ezredesnek, a körmendi rendészeti iskola igazgatóhelyettesének adja át az elismerést

Fotó: Szendi Péter

– Minden évben május 21-én ünnepeljük a honvédelem napját, felelevenítve az 1848–49-es forradalom és szabadságharc szimbolikus haditettét. 170 évvel ezelőtt ezen a napon ért véget a budai várért indított ostrom és a tavaszi hadjárat – mondta el Dévényi György hadnagy. Megemlékezésében Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke kiemelte: – Nem elég gondolni az elmúlt századok hőseire, példát kell venni róluk. A honvédők példája nem csak katonai természetű. A nemzet, a haza elkötelezett, személyes áldozatoktól sem visszariadó szolgálatát is jelenti.

Kifejtette: – Magyarország, vagyis a hon védelme három pilléren nyugszik: a magyar társadalom hazafias elkötelezettségén, a szövetségi együttműködésen és a magyar honvédség képességén. Benkő Tibor honvédelmi minisztert idézte, aki vasárnap beszédet mondott a budaörsi repülőtéren – ahol háromnapos haditechnikai és légi bemutatót rendeztek a honvédelem napja alkalmából –, és mondandóját azzal zárta, mennyire fontos, hogy a katonák a társadalom megbecsült tagjaiként szolgálhassanak.

Babos Sándor őrnagy Dremmel István ezredesnek, a körmendi rendészeti iskola igazgatóhelyettesének adja át az elismerést
Fotó: Szendi Péter

A rendezvényen Babos Sándor őrnagy, a MH 11. Katonai és Igazgatási érdekvédelmi Iroda vezetője elismerést adott át az I. NATO Uniform Járőrverseny megrendezésében nyújtott kimagasló tevékenységükért Hollósi Gábor ezredesnek, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium igazgatójának, Dremmel István ezredesnek, igazgatóhelyettesnek és az intézményben tanító Péter Zsolt alezredesnek. Sásdi Imre alezredes, az MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka a zászlóalj munkájának támogatásáért emléklapot adományozott dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredesnek, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatójának, Nyima Tamás bv ezredesnek, a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási Intézet parancsnokának, Könczöl Ferenc ezredesnek, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokának, Magasy Zsolt ezredesnek, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokának.

Elismerést kapott Sánta Gábor önkéntes műveleti tartalékos ömt százados, a Körmendi Járási Század századparancsnoka, Szandi Szabolcs ött hadnagy, a Sárvári Járási század I. szakasz szakaszparancsnoka és Nagy Csaba törzszászlós, az MH 83. Területvédelmi Zászlóalj kiképző századának rajparancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában