Stadion és működés

2019.05.16. 20:33

Ezentúl a közgyűlés dönt a városnév használatáról

Már nem a polgármester, hanem a közgyűlés dönt a városnévhasználat engedélyezéséről, átment a módosított SZMSZ is a megismételt szavazáson, szó volt a stadionüzemeltetésről és képviselői keretek felhasználásáról.

Vas Népe

Szombathelyi közgyűlés. Balról: Molnár Miklós, Illés Károly, Koczka Tibor, dr. Puskás Tivadar. Egyebek mellett a stadion üzemeltetéséről is szó volt tegnap

Fotó: Unger Tamás

Sérti az önkormányzat működését a Szervezeti és működési szabályzat módosítása – ezzel az okkal kérte az április 30-án hozott döntés újratárgyalását dr. Puskás Tivadar (Fidesz– KDNP) polgármester. A szakmaiságot veszélyezteti, hogy a bizottságoktól a közgyűléshez kerülnek egyes témák, döntések – indokolta a vitában a polgármester. A közgyűlés végül nem vonta vissza a módosítást.

Elfogadták a polgármester által újratárgyalásra kért másik határozatot is a képviselők a rendkívüli közgyűlésen: a névhasználatról szólót. Már nem a polgármester, hanem a közgyűlés dönt a Szombathely név használatának engedélyezéséről. A vita elsősorban egy hetilapról szólt: dr. Nemény András (Éljen Szombathely!– MSZP–DK–Együtt) frakcióvezető szerint sokan azt hiszik, hogy az újság a város lapja, amely szerinte érdemtelenül használja a Szombathely nevet.

Szombathelyi közgyűlés. Balról: Molnár Miklós, Illés Károly, Koczka Tibor, dr. Puskás Tivadar. Egyebek mellett a stadion üzemeltetéséről is
szó volt tegnap
Fotó: Unger Tamás

– A jelenlegi káoszkoalíció az ízléskülönbséget állítja be érdemtelenségnek – így fogalmazott a vitában Illés Károly (Fidesz–KDNP) alpolgármester. A harmadik napirend tagi kölcsönről szólt a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofi t Kft. részére. A polgármester emlékeztetett: április 30-án kelt kormányzati döntés van a sportkomplexum fenntartásának támogatására mintegy 297,8 millió forintról. Molnár Miklós (ProSavaria) alpolgármester elmondta: az EMMI adja a támogatást a HVSE sportegyesületnek bérleti díj fi zetésére, de – mint mondta – „tudjon is ennyi bérleti díjat fi zetni” az egyesület.

A támogatási szerződésben kell szabályozni, hogy tényleg fel tudják használni a pénzt. Arról határoztak a képviselők, hogy a fennálló tartozás rendezésére 30 millió forintot kap a cég egy letéti számlára, a bérleti szerződésről a következő közgyűlésen döntenek.

Negyedik napirend lett négy képviselői keret felhasználása – mindet elfogadták. Kántás Zoltán (Fidesz–KDNP) három zanati utca kátyúzására ad 2 millió forintot, Kopcsándi József (Éljen Szombathely!– MSZP–DK–Együtt) 250 ezer forintot ad a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítványnak, ugyanennyit a Művészeti Szakközépiskoláért Alapítványnak és 500 ezer forintot a Kuckó Bölcsődének. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária a Deák Ferenc utcai óvoda felújításból kimaradó járdaszakaszának megújításához ad 1 millió 140 ezer forintot a képviselői keretéből, valamint az Agora szervezésében a Savaria múzeum parkjában a nyáron rendezendő négyrészes koncertsorozathoz 500 ezer forintot. Balassa Péter (Jobbik) a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület olaszországi versenyszerepléséhez 100 ezer forintot ad a képviselői keretéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában