20. éve

2019.07.01. 14:00

Fúvósfesztivál és sörexpressz húsz éve Sárváron

A város kötelessége, hogy magas színvonalú programokat kínáljon az itt élőknek és vendégeinknek a nyári szezonban. Ezt szolgálja az idén 20 éves Sárvári Fúvószenei Fesztivál és Sörexpressz is – mondta a megnyitón Kondora István polgármester.

Pajor András

Fúvósok szórakoztatták a közönséget

Fotó: Pajor András

A várhídon és az aulában a folkbazár árusai fogadták a a hétvégén a közönséget, a Nádasdy-vár udvarát pedig sörsátrak szegélyezték végig. A közismert márkák kötelező korsói mellett a sörkultúra népszerűsítését vállaló pultoknál szívesen fogyasztottak a vendégek kézműves, gyümölcsös söröket; néhol azonban nagyot nyelve az áraktól is.

Mindezek mellett hagyományos bor- és pálinkakóstolásra is adódott lehetőség, a gyerekeknek kinyitott a játszóház.

Kondora István polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és
Máhr Tivadar alpolgármester sört csapol
Fotó: Pajor András

A szombat délutáni fesztiválgálán fellépő pápai, zalaegerszegi, szentgotthárdi, soproni és helyi fúvószenekarok felvonulását a sárvári mazsorettek, a sörvonat és veterán autók kísérték a belvároson át a várba.

A több száz ember által közösen előadott nyitószámok után a műsorban a fúvósok egy-egy órában szórakoztatták népszerű slágerek feldolgozásaival a közönséget. A gálát követően Emelet-koncert volt, majd a Mokka Tribute, végül a Matyi és a Hegedűs lépett fel.

Fúvósok szórakoztatták a közönséget
Fotó: Pajor András

A szintén verőfényes vasárnapon a sárvári sörfesztiválon az Apostol együttes muzsikált, Fiesta-bulival zárult a program. – A jubileumi fesztiválon a hagyományos fúvószenei értékek bemutatása mellett még nagyobb hangsúlyt fektettünk a vendégcsalogató, látványos elemekre.

A szórakoztató fúvószene és a többi népszerű fellépő mellett a sör is a középpontba került, így mára szó szerint is beitta magát a rendezvény a város nyári életébe – összegzett főszervezőként Máhr Tivadar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában