történetek

2018.01.10. 10:00

Háborús történeteket várnak a középiskolások számára

Dédapám nagy háborús története címmel hirdet pályázatot a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány az egykori Vas vármegye középiskolás diákjai számára.

SZMK

Csapláros Andrea, Harangozó Bertalan és Farkas Csaba a bejelentésen Fotó: SZMK

– Az emlékezés, a kegyelet, a hagyományok megőrzése és tisztelete az utókor legfontosabb feladata. Az I. világháborúban több millió magyar katona harcolt és vesztette életét. Szenvedéseiket és hőstetteiket nem feledhetik a ma élők – hangsúlyozta Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Nagy Háborús Emlékév Vas megyei programsorozatának védnöke azon a tájékoztatón, amelyen a középiskolások számára meghirdetett pályázatot ismertették.

Csapláros Andrea, Harangozó Bertalan és Farkas Csaba a bejelentésen Fotó: SZMK

Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: fontos, hogy a gyermekek a nagyszülők, dédapák történetét, a családi emlékeket vessék papírra. Arra kérik őket, hogy a családok által őrzött emlékeket ötoldalas dolgozatban írják meg. A munkákból kötet is készül – tette hozzá a Szülőföld Kiadó igazgatója, Farkas Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában