A fiatal képzés diákjai az élbolyban

2019.06.13. 07:00

Három helyezés és egy különdíj a szombathelyi gépészeknek

Jól szerepeltek az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet gépész-­hallgatói a Techtogether GTE-Mach-Tech egyetemi mérnök hallgatói csapatversenyen: 3. 4. 5. helyezést nyertek, és elhozták a különdíjat.

VN

A Techtogether versenyen eredményesen szereplő szombathelyi gépészpalánták

Fotó: VN/Savaria Műszaki Intézet

A 2015-ben indult szombathelyi képzés diákjai máris az élbolyba jutottak a rangos küzdelemben. Az egynapos Techtogether versenyen 18 csapat vett részt és mérte össze a tudását Budapesten.

A szombathelyi gépészmérnökképzést három csapat, kilenc duális hallgató képviselte a versenyen. Az Arrabona Racing Team hozta el az első díjat, a második díjat a BME Motorsport csapata kapta, míg a harmadik helyen két csapat, a Szombathelyi Gépész #1 és a Pannon Rája Solar Boat Team végzett.

A Techtogether versenyen eredményesen szereplő szombathelyi gépészpalánták
Fotó: VN/Savaria Műszaki Intézet

Minden csapat műszaki kvízzel kezdte a küzdelmet. A kérdéseket a támogató Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) és a versenyt támogató vállalatok állították össze. A csapatoknak a többi között ipar 4.0 fejlesztéseket kellett összehasonlítaniuk várható haszon, hatékonyságnövelés, technológiai beruházási igény szempontjából.

A hallgatók az elemzéshez 188 németországi ipar 4.0 projektből választottak. Egy másik feladat annak bemutatása volt, hogy az IoT-eszközök hogyan hatottak és hatnak a magyar munkaerőpiacra. A versenyző csapatok felkeresték a Hungexpón kiállító támogató vállalatok standjait, ahol gyakorlati feladatokat kaptak. A Savaria Műszaki Intézet rendkívül büszke a hallgatóira, akik ezáltal a szombathelyi képzés jó hírét vitték országos szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában