A sávokhoz műszaki beavatkozás kell

2019.05.07. 07:00

Júniusra lehet közlekedési döntés Celldömölkön

Egyre szűkebbnek bizonyul a kórház és a gimnázium utcája a városban, júniusra rendeződhet a közlekedési helyzet. Az önkormányzati tervezet szerint a Vörösmarty utca érintett szakasza a Hunyadi utca felé lesz egyirányú.

Pajor András

A Vörösmarty utca érintett részének forgalmi rendje jelenleg kaotikus, az érkező autóknak nem adódik megállási lehetőségük az eleve keskeny útszakaszon. Sem a Kemenesaljai Egyesített Kórháznak és a rendelőintézetnek, sem a Berzsenyi Dániel Gimnáziumnak nincs saját területe a parkoló gépjárművek fogadására. Az útszakasszal párhuzamos parkolást biztosító leállóöböl építésére jelenleg nem áll rendelkezésre alkalmas tér.

A környéken megfelelő zöld terület a gimnázium előtt található. Ennek a kórház felőli oldalán korábban már építettek ki fésűs elrendezésben parkolókat. Hasonló ötlettel most nem számol az önkormányzat azért se, mert a beruházás költsége több tízmillió forintot igényelne. Az ott élőket is érintő drasztikus megállási tilalom bevezetése nem volt valós alternatíva.

A tervezet szerint a Vörösmarty utca érintett szakasza a Hunyadi utca felé lesz egyirányú, a másik sáv pedig parkoló lesz. Ez a parkolósáv az előírások miatt csak a kórház felőli oldalon lehetséges, továbbá a másik oldalon a lakóépületek kapubejáróinak biztosítása miatt csak kevesebb jármű férne el. A döntést júniusra ígéri az önkormányzat, azzal számolva, hogy a kanyarodási sávok kialakítása mindenképp műszaki beavatkozást igényel majd.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában