Irodalmi fesztivál

2019.08.13. 07:00

Kétnapos versfolyam Bozsokon

A Sibrik-kastély udvara és az épület melletti zöld tisztás adott otthont az Aranypatak Vers Fesztiválnak, amely a tavalyihoz képest még több látogatót vonzott.

Farkas Csaba, Nagy Róbert, Devecsery László

Fotó: Unger Tamás

Többtucatnyi pályamű érkezett a szervező Rózsabors Műhely és a H+ Média és Kulturális Egyesület vers-szövegtárgy és internetes versvideó-pályázatára – az eredményhirdetés alkalmából kiállítás nyílt a tárgyakból.

Farkas Csaba, Nagy Róbert, Devecsery László
Fotó: Unger Tamás

Aztán két színpadon egymást váltották a vasi vagy a megyéhez köthető kortárs költőket – Nagy Róbertet, Gecseg Tamást, Fehér Renátót – bemutató programok. A József Attila-díjas Devecsery László­val Éles Krisztina, az NMI Vas megyei igazgatója beszélgetett. Zenei és versszínházi előadások közül választhattak a kiérkezők: a Tarisznyások zenekar verses-zenés műsorral, az Ördögszekér Akusztik alternatív verszenével, az „Üss a hasadra” Színpad Nagy Gáspár költő születésének 70. évfordulójára készült produkcióval érkezett, amelyet Nagy Gábor (Magyar Művészeti Akadémia irodalmi tagozat) ajánlott. Böröczki Mihály költő Betűforgó szóban és dalban című műsorát Zsapka Attila felvidéki gitáros kísérte, Szalai András verset mondott. A napot Poócza Nonsense András koncertje zárta.

Könyvtárgyak kiállítása a bozsoki fesztiválon

Részt vett a fesztiválon Pődör György, akinek verses összeállítása után Döme Zsuzsa költő Bogáti Andrással és Bernáth Veronika kutyakozmetikussal a felelős állattartásról értekezett, az irodalom szempontjait is bevonva a beszélgetésbe. Antibeavatás címmel Sinkó Adrienn költő és Polnischné Petrovics Krisztina színjátszó versszínházi produkciót hozott.

 

A Zöld tisztás színpadán a Vasi Múzeumbarát Egylet nyitott versmondó körének műsorát a Makám koncertje követte. Kelemen Zoltán színművész és Varga Richárd költő verses-zenés előadása után Rajmon Ádám költő lépett színpadra. A fesztivált bicikli- és gyalogtúra színesítette, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke főzött: Ady kedvencét, lencsefőzeléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában